Vlieg naar Ohrid

Ohrid

Vliegen naar Ohrid

  • Gematigd landklimaat
  • 2 uur en 50 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

In het zuiden van Macedonië ligt de Ohrid. Ohrid is de 7e stad van Macedonië. De stad is rijk aan pittoreske huizen en monumenten en is meer dan 2.400 jaar oud. Ohrid is al jaren een populaire bestemming voor toeristen, dit komt mede door de ligging van de stad aan Het meer van Ohrid. Beiden werden in 1980 als cultureel en natuurlijk erfgoed toegevoegd aan UNESCO.

Bezienswaardigheden in Ohrid

Het meer van Ohrid is de bekendste bezienswaardigheid van Ohrid en misschien wel van heel Macedonië. Het behoort tot de oudste meren ter wereld, is 300 meter diep en het water bestaat uit verschillende blauwtinten. Aan het meer vind je het klooster van St. Naum, verschillende warmwaterbronnen en het openluchtmuseum Bay of Bones.
Sveti Jovan Kaneo is een prachtige kerk die op misschien wel de mooiste plaats van Ohrid staat. Hij is gebouwd op een deel van de heuvel die in het meer staat. Hierdoor is de kerk op drie plaatsen omgeven door water, dat zorgt natuurlijk voor een prachtig effect. Sveti Jovan Kaneo is dan ook de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Ohrid.

Eten en drinken in Ohrid

Echte typische gerechten hebben ze in Macedonië niet. Je eet hier wel vaak typische Balkan gerechten. Denk aan een salade met komkommer, tomaat, geitenkaas, ui en olijven. Hoofdgerechten bestaan meestal uit een stuk vlees. Gezien de ligging van de stad Ohrid, staat er hier ook regelmatig vis op de kaart.
Een typisch drankje in Ohrid is raki. Let wel op, de alcohol wordt door de restaurants zelf gebrand en kan dus in smaak of sterkte erg verschillen.

Vliegtickets Eindhoven – Ohrid

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je voordelig met Tui naar Ohrid in Macedonië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Ohrid