Vlieg naar Milaan Malpensa

Milaan Malpensa

Vliegen naar Milaan Malpensa

  • Middellands zeeklimaat
  • 1 uur en 35 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Malpensa Airport is de intercontinentale luchthaven van Milaan. De luchthaven ligt zo’n vijfenveertig kilometer ten noordwesten van Milaan en is dus zeer geschikt voor een bezoekje aan de Modestad. Milaan Malpensa biedt de mogelijkheid om per trein, bus en uiteraard per taxi vervoerd te worden naar de bruisende stad. In minder dan een kwartier sta je vanaf Milaan Malpensa op Milaan Centraal.

Tripje naar Milaan

Of het nou gaat om de monumenten, de schilderijen van Da Vinci of de outfit van de gemiddelde Milanees: het is allemaal stijlvol. Hoe kan dat ook anders in Modestad Milaan? Met 1,3 miljoen inwoners is Milaan de tweede stad van Italië. Economische gezien is het echter de hoofdstad van het land. In de kielzog van de Italiaanse beurs hebben veel financiële instellingen zich hier gevestigd. Ook de creatieve industrie is er sterk ontwikkeld.

Bezienswaardigheden in Milaan

In de 14e eeuw greep de familie Visconti in Milaan de macht. Voor hen werd het Castello Sforzesco aangelegd, wat nu één van de belangrijkste monumenten van Milaan is. In dit kasteel maak je kennis met verschillende werken van Michelangelo en Leonardo da Vinci.

Vanaf het Castello is het een klein kwartier lopen naar de Duomo (Dom) van Milaan. Aan de kerk is 5 eeuwen gewerkt maar het resultaat mag er zijn: ontelbaar veel torentjes en beelden sieren dit toonbeeld van gotische kunst. Verderop in het centrum ligt het klooster Santa Maria delle Grazie (Onze-Lieve-Vrouwe van Genade). Hier bevindt zich Da Vinci’s meesterwerk Het Laatste Avondmaal.

Voor de voetbal supporter is een bezoekje aan het voetbal stadion San Siro een must. De officiële benaming voor het stadion is Stadio Giuseppe Meazza en is de thuisbasis voor AC Milan en Inter Milan.

Modestad Milaan

Italianen staan bekend om hun stijlgevoel, maar voor Milanezen geldt dat nog sterker. Vele grote modehuizen zijn er gevestigd, zoals Versace en Armani. In de exclusieve modeshows worden trends geboren. Haute Couture is hier heel gewoon, dus bezoek een van de vele winkels en wees een modepionier.

Vliegtickets Eindhoven - Milaan Malpensa

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Milaan Malpensa in Italië

Vlieg met deze maatschappijen naar Milaan Malpensa