Vlieg naar Milaan

Milaan

Vliegen naar Milaan

  • Middellands zeeklimaat
  • 1 uur en 35 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Of het nou gaat om de monumenten, de schilderijen van Da Vinci of de outfit van de gemiddelde Milanees: het is allemaal stijlvol. Hoe kan dat ook anders in Modestad Milaan?
Met 1,3 miljoen inwoners is Milaan de tweede stad van Italië. Economisch gezien is het echter de hoofdstad van het land. In het kielzog van de Italiaanse beurs hebben veel financiële instellingen zich hier gevestigd. Ook de creatieve industrie is er sterk ontwikkeld.

Bezienswaardigheden in Milaan

In de 14e eeuw greep de familie Visconti in Milaan de macht. Voor hen werd het Castello Sforzesco aangelegd, wat nu één van de belangrijkste monumenten van Milaan is. In dit kasteel maak je kennis met verschillende werken van Michelangelo en Leonardo da Vinci.

Vanaf het Castello is het een klein kwartier lopen naar de Duomo (Dom) van Milaan. Aan de kerk is 5 eeuwen gewerkt maar het resultaat mag er zijn: ontelbaar veel torentjes en beelden sieren dit toonbeeld van gotische kunst. De Duomo is gewijd aan Ambrosius, de beschermheilig van de stad.
Verderop in het centrum ligt het klooster Santa Maria delle Grazie (Onze-Lieve-Vrouwe van Genade). Hier bevindt zich Da Vinci’s  meesterwerk Het Laatste Avondmaal.


Aan de voorzijde van de basiliek San Lorenzo zijn de bekendste Romeinse ruïnes van Milaan te bewonderen. Deze indrukwekkende rij kolommen van Colonne di San Lorenzo dateren uit de 4e eeuw. Voor de voetbalsupporter is een bezoekje aan het voetbal stadion San Siro een must. De officiële benaming voor het stadion is Stadio Giuseppe Meazza en is de thuisbasis voor AC Milan en Inter Milan. Het stadion is ook iets groter dan dat wij gewend zijn. In Nederland heeft de Arena een capaciteit van bijna 53.000 plaatsen, terwijl het stadion van Milaan een capaciteit van ruim 85.500 heeft.

Modestad Milaan

Italianen staan bekend om hun stijlgevoel, maar voor Milanezen geldt dat nog sterker. Vele grote modehuizen zijn er gevestigd, zoals Versace en Armani. In de exclusieve modeshows worden trends geboren. Haute couture is hier heel gewoon, dus bezoek een van de vele winkels en wees een modepionier.


De hippe Milanezen hebben logischerwijs hun weerslag op het uitgaansleven. Alle clubs zijn steevast met gevoel voor stijl en sfeer ingericht. Uitgaan kan overal, maar de meeste clubs liggen rondom Navigli, Porta Ticinese en Brera, dat vroeger een kunstenaarswijk was. Gezelligheid gegarandeerd, mits je passend gekleed bent natuurlijk.

Vliegen naar Milaan

Bij een vliegreis van Eindhoven naar Milaan heb je de keuze uit twee luchthavens om te landen: Milaan Malpensa en Bergamo Airport. Milaan Malpensa biedt de mogelijkheid om per trein, bus en uiteraard per taxi vervoerd te worden naar de bruisende stad. In minder dan die kwartier sta je vanaf Milaan Malpensa op Milaan Centraal. Wanneer je landt op Bergamo Airport is het aan te raden om de bus of een taxi te nemen naar jouw eindbestemming. De reistijd vanaf Bergamo Airport bedraagt ongeveer een uur.

Vliegtickets Eindhoven - Milaan

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Milaan in Italië. Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Milaan Malpensa.