Vlieg naar Marseille

Marseille

Vliegen naar Marseille

  • Middellands zeeklimaat
  • 1 uur en 50 minuten
  •  
Boek uw vlucht

De zomers zijn warm en droog in Marseille, maar platanen en palmbomen zorgen voor verkoeling. Met dank aan de mistral is de lucht strakblauw, net als de Middellandse Zee. Welkom in Marseille, hoofdstad van de zonnige Provence.

Kijk uit over Marseille

Het oog wordt er automatisch naartoe getrokken. De Notre Dame de la Garde is een indrukwekkend bouwwerk dat hoog boven de stad uitsteekt. Vanaf de top kijken Maria en kindje Jezus over Marseille uit. Italiaans marmer geeft de basiliek een grootse uitstraling. Voor de Marseillenaren is dit een vertrouwde, belangrijke plek.

De haven van Marseille

De haven is de entree van de stad Marseille. Om deze te beschermen werden in de 17e eeuw de forten Saint-Jean en Saint-Nicolas gebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog was de haven toe aan een opknapbeurt. In de directe omgeving vind je de vuurtoren (Phare de Saint Marie) en het nationaal theater (Théâtre National de la Criée). Ook is het mogelijk per boot een excursie naar Chateau d’If te ondernemen. Dit fort werd gebouwd op een eilandje voor de kust, en deed jarenlang dienst als gevangenis maar is nu enkel nog een toeristische trekpleister.

Bezienswaardigheden in Marseille

Verder de stad in vind je de Cathédrale de la Major. Oorspronkelijk werd deze gebouwd in de 12e eeuw, maar werd daarna uitgebreid om vervolgens weer afgebroken te worden. Een klein stukje van het gebouw is nog bewaard gebleven, maar de nieuwe kathedraal is in Romaans-byzantijnse neostijl. De meest trendy en levendige wijk van Marseille is Le Panier. De smalle sfeervolle straatjes met oude huizen lokken steeds meer volk. Eind 17e eeuw werd Vieille Charité gebouwd met als bedoeling weeskinderen en daklozen een onderdak te bieden. Tegenwoordig is het gebouw de locatie van wetenschappelijke en culturele activiteiten en vind je er een museum voor Egyptologische archeologie. Voor de sportliefhebber is er het Stade Vélodrome. De thuisbasis van Olympique de Marseille, het wordt regelmatig gebruikt door het Franse Rugbyteam en op Parijs na is dit het grootste stadion van Frankrijk.

Proef de bouillabaisse

In het havenkwartier zitten veel bars en clubs met late sluitingstijden. Ook Cours Julien en Prado Beach zijn populaire uitgaansgebieden. Hét gerecht van Marseille is bouillabaisse. Het bestaat uit een combinatie van verschillende soorten gekookte vis, geserveerd met vissoep (kooknat) en croûtons. Oorspronkelijk was dit een maaltijd voor de armen waarin restpartijen vis werden verwerkt. Dat is nu bijna ondenkbaar, want de lokale chef-koks hebben bouillabaisse tot hun kroonjuweel gemaakt.

Vliegtickets Eindhoven - Marseille

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Marseille in Frankrijk.

Vlieg met deze maatschappijen naar Marseille