Het is druk op Eindhoven Airport

Kom 2,5 tot 3 uur voor vertrek van je vlucht naar de luchthaven, kom niet eerder.

Bereid je voor met onze tips

Terug

Vliegen naar Marseille

De hoofdstad van de zonnige Provence

Middellands zeeklimaat

14 graden

1 uur en 50 minuten

De zomers zijn warm en droog in Marseille, maar platanen en palmbomen zorgen voor verkoeling. Met dank aan de mistral is de lucht strakblauw, net als de Middellandse Zee. Welkom in Marseille, hoofdstad van de zonnige Provence.

Bezienswaardigheden in Marseille

De Notre Dame de la Garde is een indrukwekkend bouwwerk dat hoog boven de stad uitsteekt. Vanaf de top kijken Maria en kindje Jezus over Marseille uit. Verder de stad in vind je de Cathédrale de la Major. Oorspronkelijk werd deze gebouwd in de 12e eeuw, maar werd daarna uitgebreid om vervolgens weer afgebroken te worden. Een klein stukje van het gebouw is nog bewaard gebleven, maar de nieuwe kathedraal is in Romaans-byzantijnse neostijl. De meest trendy en levendige wijk van Marseille is Le Panier. De smalle sfeervolle straatjes met oude huizen lokken steeds meer volk. Eind 17e eeuw werd Vieille Charité gebouwd met als bedoeling weeskinderen en daklozen een onderdak te bieden. Tegenwoordig is het gebouw de locatie van wetenschappelijke en culturele activiteiten en vind je er een museum voor Egyptologische archeologie.

Marseille ontdekken

De haven is de entree van de stad Marseille. Om deze te beschermen werden in de 17e eeuw de forten Saint-Jean en Saint-Nicolas gebouwd. In het havenkwartier zitten veel bars en clubs met late sluitingstijden. Ook Cours Julien en Prado Beach zijn populaire uitgaansgebieden. Hét gerecht van Marseille is bouillabaisse. Het bestaat uit een combinatie van verschillende soorten gekookte vis, geserveerd met vissoep (kooknat) en croûtons. Oorspronkelijk was dit een maaltijd voor de armen waarin restpartijen vis werden verwerkt. Dat is nu bijna ondenkbaar, want de lokale chef-koks hebben bouillabaisse tot hun kroonjuweel gemaakt.

Praktische informatie voor je reis naar Marseille

  • Het water in Frankrijk is veilig om te drinken. Toch wordt er voornamelijk water uit flessen gedronken, aangezien er in het kraanwater veel chloor zit

  • Het compacte centrum van Marseille is prima met de voet te verkennen. Ook het openbaar vervoer is erg praktisch ingericht, je pakt gemakkelijk de metro, tram of bus

  • Je hebt in Frankrijk geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Frankrijk is hetzelfde als dat van Nederland, namelijk 112

  • Je betaalt in Frankrijk gewoon met de Euro

Foto's van Marseille

Cathedrale de la Major in Marseille

Spectaculaire Calanques D-En-Vau in Cassis

Haven in Marseille

Vliegtickets Eindhoven - Marseille

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Marseille in Frankrijk.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Marseille

Bekijk ook

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken

Meer info

Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info