Vlieg naar Kayseri

Kayseri

vliegen naar Kayseri

  • Mediterraan klimaat
  • 3 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

In het midden van Turkije ligt de stad Kayseri. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad wordt veel bezocht als doorreis naar Cappadocië, maar de historische monumenten in Kayseri zijn zeker een bezoekje waard. Kayseri is een belangrijke handelsstad in centraal Anatolië. Haar inwoners staan bekend als bikkelharde handelaars. Het afdingen op de prijs is een gewoonte die uit Kayseri naar andere delen van Turkije is overgewaaid.

Bezienswaardigheden in Kayseri

Heb je interesse in cultuur en geschiedenis, dan heeft Kayseri en haar omgeving je veel te bidden. De stad verken je met een wandeling door het centrum naar Kayseri Kalesi. Dit fort werd omstreeks 240 na Christus gebouwd door de Romeinen en werd later verder door de Byzantijnen en Ottomanen uitgebreid. Op loopafstand van het fort ligt de tombe Döner Kümbet. Dit ronde gebouw werd in de 13e eeuw gebouwd.

Naast het bezichtigen van historisch erfgoed zijn er meer dan genoeg andere leuke dingen om te doen in Kayseri en omstreken. Even buiten de stad vind je het attractiepark en dierentuin. Wil je op een originele manier kennis maken met de lokale cultuur, ga dan voor een Turkse avond in een grot restaurant. Tijdens zo een avond bekijk je onder het genot van Turkse gerechten een spectaculair buikdansoptreden.

Skioord Ecriyes

Kayseri bevindt zich aan de voet van de berg Ecriyes, deze ligt op zo een 30 kilometer afstand van de stad. Met een hoogte van ruim 3900 meter is de berg dan ook vanuit de hele stad te zien. Het skioord Erciyes is vrij onbekend, dit komt omdat Kayseri vooral fungeert als doorreislocatie naar bekende toerisctische attracties in Cappadocië. De top van de berg is bedekt met een eeuwig laagje sneeuw.

Eindhoven – Kayseri vliegtickets

Je vliegt vanaf Eindhoven Airport met Corendon naar Kayseri in Turkije.

Vlieg met deze maatschappijen naar Kayseri