Vlieg naar Kaunas

Kaunas

Vliegen naar Kaunas

  • Gematigd landklimaat
  • 2 uur en 20 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Kaunas is met haar 370.000 inwoners de tweede stad van Litouwen. Kaunas ligt op zo een 100 kilometer afstand van de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Kaunas heeft talrijke musea en theaters die een uiting zijn van het bloeiende culturele leven in de stad. Zakelijk heeft de stad ook veel te bieden waarbij met name de voedselindustrie een belangrijke economische pijler is.

Bezienswaardigheden Kaunas

De voormalige hoofdstad van Litouwen heeft een bewogen geschiedenis achter de rug waarvan het kasteel van Kaunas, de barokke Sint Franciscuskerk uit 1666 en het stadhuis uit 1542 mooie overblijfselen zijn.

Het middeleeuwse stadscentrum en de boulevard zijn in 2016 helemaal gerenoveerd en zijn zeker een bezoek waard. Een andere must see van de stad is het kasteel. Dit kasteel is omstreeks de 14 eeuw in gotische stijl gebouwd, althans dat suggereren de archeologische vondsten. Het kasteel diende met name als uitkijkpost, gezien de ligging aan de rivieroever.
Een reconstructie van het kasteel heeft plaatsgevonden in 2010. Zo bevindt zich nu een kunstgalerie in de toren.

Eten en drinken in Kaunas

Het eten in Kaunas is vooral makkelijk, goed en goedkoop. Litouwse gerechten zijn vaak stevige recepten, met als basis aardappel. Populair is de cepelanai, aardappelknoedels gevuld met gehakt of balandeliai, opgerolde bladeren van witte kool gevuld met vlees en rijst. Litouwers houden van zoet, dus neem vooral een kijkje bij de banketafdelingen.

Tip van de locals voor het uitgaan: de pub Džem'pub. Dit is een studentencafé met elke avond live optredens of karaoke avonden.

Vliegticket Eindhoven – Kaunas

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je voordelig met Wizzair naar Kaunas in Litouwen.

Vlieg met deze maatschappijen naar Kaunas