Aangekondigde demonstratie Extinction Rebellion op zaterdag 25 maart

Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor je reis van, naar of via de luchthaven. Reis je zaterdag 25 maart via Eindhoven Airport? Bereid je reis dan goed voor.

Bekijk de actuele vluchttijden

Terug

Vliegen naar Iaşi

Een educatief centrum

Gematigd landklimaat

20 graden

2 uur en 40 minuten

Een educatief centrum; dat is hoe Iaşi – spreek uit als yash – bekend staat. De voormalige hoofdstad van de regio Moldavië is in de afgelopen eeuwen uitgegroeid tot de op twee na grootste stad van Roemenië en bezit meer dan 50 orthodoxe kerken, wat de stad binnen de orthodoxe gemeenschap erg geliefd maakt. Liefhebbers van neogotische architectuur halen in de stad hun hart op.

Bezienswaardigheden Iaşi

Dat Iaşi een educatief centrum is, blijkt wel uit de vijf staatsuniversiteiten die zich middenin de stad bevinden. Jaarlijks komen er duizenden studenten van over de hele wereld studeren in het hart van Moldavië. Daarnaast is Iaşi bij uitstek geschikt voor liefhebbers van kunst en architectuur. De stad staat boordevol neogotische paleizen en andere bijzondere gebouwen die de stad een chique uitstraling geven. Laat je betoveren door de verschillende ruimtes in het Paleis van Cultuur en bekijk de diverse musea in het paleis.

Iaşi en omgeving ontdekken

Om indrukwekkende natuurgebieden en wilde dieren te spotten, hoef je écht niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Roemenië beschikt namelijk over fantastische bergen en heuvels; zo bedekt het Karpatengebergte maar liefst een derde van het gehele land. Bovendien staat Roemenië bekend als het land met de grootste populatie lynxen, wolven en beren van Europa. Grote kans dus dat je er eentje spot als je de natuur in gaat! Ben je in voor een écht groots avontuur? Breid je reis in Iaşi dan uit en gebruik het regionale openbare vervoer om van stad naar stad te trekken! In zo’n zeven uur reis je bijvoorbeeld per stoptrein naar de hoofdstad Boekarest. Een lange, maar mooie rit dwars door de rijke en sprookjesachtige natuur van Roemenië.

Praktische informatie voor je reis naar Iaşi

  • In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland

  • De munteenheid van Roemenië is de Roemeense lei. Je kunt in Roemenië dus niet met de Euro betalen

  • Het kraanwater in Roemenië is niet veilig om te drinken

  • Je hebt in Roemenië geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Roemenië is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

Foto's van Iaşi

Winkels en restaurants in Iaşi

Sarma, traditioneel gerecht in Iaşi

Cultureel paleis in Iaşi

Vliegtickets Eindhoven - Iaşi

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air rechtstreeks naar Iaşi in Roemenië.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Iaşi

Wizz AirWizz Air

Wizz Air

Bekijk ook

Boekarest

De hoofdstad van Roemenië

Meer info

Riga

De hoofdstad van Letland

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info