Vlieg naar Iaşi

Iaşi

vliegen naar Iaşi

  • Gematigd landklimaat
  • 2 uur en 40 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Een educatief centrum; dat is hoe Iaşi – spreek uit als yash – bekend staat. De voormalige hoofdstad van de regio Moldavië is in de afgelopen eeuwen uitgegroeid tot de op twee na grootste stad van Roemenië en bezit meer dan 50 orthodoxe kerken, wat de stad binnen de orthodoxe gemeenschap erg geliefd maakt. Liefhebbers van neogotische architectuur halen in de stad hun hart op.

Ruige natuur en een fantastisch wildlife

Om indrukwekkende natuurgebieden en wilde dieren te spotten, hoef je écht niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Roemenië beschikt namelijk over fantastische bergen en heuvels; zo bedekt het Karpatengebergte maar liefst een derde van het gehele land. Bovendien staat Roemenië bekend als het land met de grootste populatie lynxen, wolven en beren van Europa. Grote kans dus dat je er eentje spot als je de natuur in gaat!

De hotspots van Iaşi

Dat Iaşi een educatief centrum is, blijkt wel uit de vijf staatsuniversiteiten die zich middenin de stad bevinden. Jaarlijks komen er duizenden studenten van over de hele wereld studeren in het hart van Moldavië. Daarnaast is Iaşi bij uitstek geschikt voor liefhebbers van kunst en architectuur. De stad staat boordevol neogotische paleizen en andere bijzondere gebouwen die de stad een chique uitstraling geven. Laat je betoveren door de verschillende ruimtes in het Paleis van Cultuur en bekijk de diverse musea in het paleis.

Vanaf Iaşi naar de andere grote steden van Roemenië

Ben je in voor een écht groots avontuur? Breid je reis in Iaşi dan uit en gebruik het regionale openbare vervoer om van stad naar stad te trekken! In zo’n zeven uur reis je bijvoorbeeld per stoptrein naar de hoofdstad Boekarest. Een lange, maar mooie rit dwars door de rijke en sprookjesachtige natuur van Roemenië. Wat ontdek jij als eerste?

Vliegtickets Eindhoven Airport - Iaşi Airport

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air rechtstreeks naar Iaşi Airport.

Vlieg met deze maatschappijen naar Iaşi