Vlieg naar Girona

Girona

Vliegen naar Girona

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Veel mensen kennen Girona vooral van het vliegveld. Het is een veelgebruikte uitvalsbasis op weg naar de Costa Brava, de Pyreneeën of natuurlijk Barcelona. Begrijpelijk maar wel een gemiste kans, want Girona is wonderschoon…

Roemrucht verleden

In vervlogen tijden werd Girona gesticht door de Iberiërs. Later kwamen de Romeinen, gevolgd door het oorlogsgeweld van de Goten, de Moren, de Franken en uiteindelijk de Fransen onder leiding van Napoleon. Tegenwoordig maakt de stad deel uit van het autonome Catalonië, maar het roemruchte verleden is nog duidelijk zichtbaar. Een goed voorbeeld daarvan is La Catedral de Girona in het centrum van de stad. Oorspronkelijk stond hier een heel ander kerkgebouw, maar die werd ten tijde van de Moren als moskee gebruikt. Toen de Franken de stad overnamen, werd de kathedraal grondig verbouwd. Onder leiding van de architect Jaume Fabre kreeg het gebouw de huidige gotische uitstraling.

Bezienswaardigheden in Girona

De rivieren Ter en Onyar doorkruisen de stad. Water speelt hier een belangrijke rol. Vroeger in de Arabische badhuizen, later als energiebron voor de papier-, kurk- en textielindustrie, en tegenwoordig vooral als sfeerelement. Toch moet het water soms wijken: bij het sfeervolle Plaza de la Independencia duikt de Onyar inmiddels een stukje ondergronds, zodat de voetgangerszone kon worden vergroot. Dat heeft als voordeel dat er nu een prachtig plein ligt dat uitnodigt tot een hapje en een drankje.

Eten en drinken in Girona

De Catalanen zijn liefhebbers van lekker eten. De eerste geschreven recepten in Europa, waren in het Catalaans. Wie kennis wil maken met de échte Catalaanse keuken, kan kiezen voor achtereenvolgens pa amb tomàquet (tomaatbrood), mar i montanya (een combinatie van schaaldieren, vis en gevogelte) en crema de Sant Josep (room van de heilige Jozef). Smakelijk eten!

Eindhoven - Girona vliegtickets

Je vliegt vanaf Eindhoven Airport met Transavia, TUI en Vueling naar Girona in Spanje.

Vlieg met deze maatschappijen naar Girona