Terug

Vliegen naar Budapest

De hoofdstad van Hongarije

Mild landklimaat

14 graden

1 uur en 55 minuten

Een citytrip naar het Hongaarse Budapest is eigenlijk een reis naar 2 steden. Oorspronkelijk waren Boeda en Pest namelijk zelfstandige plaatsen, van elkaar gescheiden door de rivier de Donau. Twee steden met een eigen karakter en dat zie je nog altijd terug: Pest is druk en dynamisch, Boeda rustig en relaxed. Dat biedt mogelijkheden. Hoewel ooit gescheiden, vormen Boeda en Pest samen een prachtig geheel. Een aantrekkelijke bestemming waar met name cultuurliefhebbers volop aan hun trekken komen.

Bezienswaardigheden in Budapest

In Boeda is een bezoek aan het Koninklijk Paleis op de Burchtheuvel vanzelfsprekend. Niet alleen heb je dan een prachtig uitzicht over Boedapest, ook vind je er bijzondere musea: de National Gallery, het Budapest Palace Museum en het Ludwig Museum of Modern Art. Het is maar een greep uit het cultureel aanbod, want de stad herbergt maar liefst 225 musea! Onder de stad ligt een enorm grottenstelsel dat vanaf de Burchtheuvel deels te bezoeken is. Deze grotten werden gebruikt om de vele badhuizen van warm water te voorzien. Vanaf de Burchtheuvel is het heerlijk dwalen door de Óbuda, het oude stadscentrum. Hier vind je smalle, sfeervolle straatjes, winkeltjes en koffiehuizen.

Budapest ontdekken

Maar ook in Pest is voldoende te bewonderen. De Sint-Stephanusbasiliek is prachtig versierd met fresco’s en biedt ruimte aan 8.000 gelovigen. In de Nagycsarnok (Grote Markthal) verkopen 180 winkels allerlei verse lekkernijen, zoals foie gras, kaviaar en verschillende soorten paprika. Ook de lokale wijn Tokaji Aszú wordt hier verkocht. Volgens de locals is dit ‘de wijn der koningen, de koning der wijnen’. Wie lekker wil ontspannen, kan in Pest in verschillende badhuizen terecht. Ook het Városliget (Stadspark) is populair. In deze groene zone vind je onder andere een dierentuin, een pretpark en een drietal musea.

Praktische informatie voor je reis naar Budapest

  • Budapest ontdekken kan heel makkelijk met het openbaar vervoer. Budapest was namelijk de eerste Europese stad met een ondergrondse metrolijn! Hiernaast heb je ook bussen, trams en kan je zelfs de boot pakken als openbaar vervoer in Budapest

  • Je betaalt in Budapest met de Hongaarse Forint

  • Het alarmnummer in Hongarije is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

  • Je hebt in Budapest geen wereldstekker nodig

  • Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Hongarije

Foto's van Budapest

Budapest Riverbank

Traditioneel eten in Budapest

Budapest Vrijheidsbrug

Vliegtickets Eindhoven - Budapest

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizzair naar Budapest in Hongarije.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Budapest

Wizz Air
Wizz Air

Wizz Air

Bekijk ook

Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk

Meer info

Sofia

De hoofdstad van Bulgarije

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info