Vlieg naar Vilnius

Vilnius

Vliegen naar Vilnius

  • Gematigd landklimaat
  • 2 uur en 10 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Denk niet alleen aan de Eiffeltoren, het Colosseum en Westminster Abbey. Europa heeft zoveel méér te bieden. Oost-Europa wel te verstaan. Daar vind je nog relatief onbekende bestemmingen met een verrassend aanbod. Neem nou Vilnius, de hoofdstad van Litouwen: een stad met vele gezichten maar waar het verleden nooit ver weg is. Slenterend door de Oude Stad ben je er even helemaal tussenuit. Onbekend maakt onbemind’, wordt wel eens gezegd. Dat geldt in zekere zin ook voor Vilnius. Of zou dat te maken hebben met het visioen van ‘de onzichtbare stad’? Hoe dan ook, als nieuwe bestemming vormt Vilnius een verrassende bestemming voor een stedentrip en dat op slechts twee uurtjes vliegen!

De geschiedenis van Vilnius

De geschiedenis van Vilnius laat zich lezen als een mooi verhaal. Het was Groothertog Gediminas die de stad in de 14e eeuw stichtte. Na een dag jagen lag hij in de bossen uit te rusten, viel in slaap en droomde over een ‘huilende, ijzeren wolf’. Hij beschouwde zijn droom als een opdracht van de goden om een stad te bouwen op de plek waar de wolf was verschenen. Dit zou een sterke en zelfs onzichtbare stad worden. En zo geschiedde..

Bezienswaardigheden in Vilnius

Vanaf het begin maakte Vilnius een stormachtige groei door, wat tot op de dag van vandaag zichtbaar is: er is een enorme variëteit aan kerken en kathedralen, gebouwd in de tradities van barok, renaissance en gotiek. Maar ook het Kasteel van Gediminas en de Universiteit van Vilnius ademen historie. Niet verwonderlijk dus, dat de Oude stad staat ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ook na een dag cultuurshoppen blijft het uitgaansaanbod divers: klassieke muziekvoorstellingen bezoek je in het Congrespaleis, maar in het oude centrum kun je ook prima terecht voor gezellige cafés, hippe clubs en zelfs een enkele SkyBar.

Eten en drinken in Vilnius

Er is genoeg aanbod van eten en drinken in Vilnius en de prijzen liggen ook nog eens erg laag. In Litouwen draait alles om de aardappel. Bulviniai Blinai, aardappelpannekoeken, en Vedarai, worst van aardappel, zijn favoriet. Koude rodenbieten soep is een must voor de zomer en de aardappelpannenkoeken zijn er het gehele jaar in allerlei soorten te verkrijgen. Probeer ook zeker eens Zeppelini, dit zijn ballen van geraspte aardappelen gevuld met vlees.

Vliegtickets Eindhoven - Vilnius

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizzair of Ryanair naar Vilnius.