Het is druk op Eindhoven Airport

Kom 2,5 tot 3 uur voor vertrek van je vlucht naar de luchthaven, kom niet eerder.

Bereid je voor met onze tips

Terug

Vliegen naar Fez

1001 nachten

Middellands zeeklimaat

13 graden

3 uur en 15 minuten

Magisch, zwoel en romantisch: dat is de medina (binnenstad) van Fez. Auto’s hebben er plaatsgemaakt voor ezels en kamelen. Handelaren verkopen er tapijten, kruiden en mystieke olielampen. Wie weet welke wensen daarmee in vervulling kunnen gaan…

Bezienswaardigheden in Fez

Door de vele historische monumenten en culturele schatten draagt Fez de bijnaam, het Athene van Afrika. Al in de 9e eeuw werd hier de Al Qaraouiyyin moskee gebouwd. Nog altijd een imposant spiritueel centrum en tevens een van de oudste universiteiten ter wereld. Marokkaanse kunst en ambachten zijn te bewonderen in het paleis Dar el-Batha. Ook buiten de musea zijn oude ambachten alom aanwezig. Met name in het oude centrum worden leer, mozaïek en keramiek bewerkt. De straatjes zijn er smal en sfeervol. Ze meanderen door het centrum, bevolkt door bevlogen handelaren in kruiden, vlees, groenten, fruit, aardewerk, koper, zilver en zelfs goud. Bij iedere leerlooierij hangt steevast een doordringende geur, maar geen nood, een takje met mint beschermt tegen de stank.

Fez ontdekken

Fez (Fès) is één van de grotere steden in Marokko met bijna 1 miljoen inwoners. Het is een van de vier Koningssteden, samen met Marrakesh, Meknes en Rabat. De stad geldt al eeuwenlang als culturele hoofdstad van Marokko; het oude centrum is door Unesco zelfs bestempeld als werelderfgoed. De reukorganen lopen weinig risico in de lokale restaurants. De Marokkaanse keuken voorziet in een brede waaier aan soepen, salades, vlees, vis en zoet gebak. Het laatste laat zich prima combineren met muntthee, dé nationale drank van Marokko. Andere aanraders zijn Harira (een soep van linzen en vlees) en Pastilla (vlees/vis in bladerdeeg). Dat wordt dus smakelijk eten of zoals de Marokkanen zeggen: Besaha!

Praktische informatie voor je reis naar Fez

  • In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham

  • In Nederland is het 1 uur later dan in Marokko

  • Het kraanwater in Marokko is niet drinkbaar. Zorg ervoor dat je alleen uit flessen water drinkt

  • Het alarmnummer in Marokko is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Je hebt in Marokko geen wereldstekker nodig

Foto's van Fez

Bab Bou Jeloud poort in Fez

Handgemaakte vloerkleden in Fez

Madrasa Bou Inania in Fez

Vliegtickets Eindhoven - Fez

Je vliegt vanaf Eindhoven Airport met Ryanair naar Fez in Marokko.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Fez

Bekijk ook

Riga

De hoofdstad van Letland

Meer info

Bologna

Culturele hoofdstad van Europa

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info