Vlieg naar Edinburgh

Edinburgh

Vliegen naar Edinburgh

  • Gematigd zeeklimaat
  • 1 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Of je nu houdt van cultuur of wilt genieten van een adembenemend aanzicht; Edinburgh biedt het allemaal. De Schotse hoofdstad –door inwoners Auld Reekie genoemd – heeft in de loop der jaren haar charme vast weten te houden. Maar goed ook, want zo kan iedereen blijven genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft.

Edinburgh: stad vol historie en cultuur

Historieliefhebbers hebben ogen tekort in Edinburgh. Sterker nog; het is lastig bepalen waar je moet beginnen. Een populaire suggestie is het Kasteel van Edinburgh, dat middenin het oude centrum van Edinburgh op een rots is gevestigd. Het eeuwenoude gebouw biedt meerdere bezienswaardigheden, waaronder de Stone of Scone; de steen waarop tijdens de middeleeuwen Schotse koningen werden gekroond. Verder kent Edinburgh tal van andere historische gebouwen, zoals de St. Giles Kathedraal en Gladstone’s land.

Naast de historische panden is een bezoek aan Arthur’s Seat een absoluut hoogtepunt tijdens een bezoek aan Edinburgh. Letterlijk en figuurlijk; dit 251 meter hoge vulkanisch gebergte biedt een adembenemend uitzicht over de Schotse hoofdstad. Diverse routes leiden naar het hoogtepunt en de beklimming is ook voor minder geoefend klimmer goed te doen. Arthur’s Seat biedt een imponerend plaatje dat lastig van je netvlies te wissen is!

Beleef Hogmanay en meer in Edinburgh

De Schotse cultuur ontlopen in Edinburgh is haast onmogelijk. Zeker wanneer een van de traditionele evenementen binnen jouw vakantie valt. De jaarwisseling is hier een goed voorbeeld van; hier weten ze in Edinburgh een ware belevenis van te maken. Trap de festiviteiten af op 30 december door deel te nemen aan de traditionele fakkeltocht, die wordt voorzien van muziek in de vorm van doedelzakken en drums. Oudjaarsdag wordt door de Schotten Hogmanay genoemd en wordt gezamenlijk gevierd in Princes Street, waarbij live muziek en entertainment het nieuwe jaar inluiden. Nieuwjaarsdag staat in het teken van de Loony Dook, oftewel de Nieuwjaarsduik, waaraan deelname aan de traditionele Dookers Parade voorafgaat. Eén ding is zeker; de jaarwisseling in Edinburgh is er eentje die je nooit zal vergeten.

Cultuur en sport slaan de handen ineen bij de traditionele Highland Games; een evenement dat menig Schot in vervoering brengt. Vlieg je naar Edinburgh tussen mei en september? Dan is de kans groot dat je ermee wordt besmet. Aanschouw de atletische prestaties die in traditionele Schotse kilt ten tonele worden gesteld, terwijl je geniet van het doedelzakspel van honderden muzikanten. Een beleving die je tijdens jouw bezoek aan Edinburgh niet aan jezelf voorbij mag laten gaan!

Uitgaan in Edinburgh: gezelligheid gegarandeerd

De Schotten houden van het gezellige, bourgondische leven. Een karaktereigenschap die in Edinburgh duidelijk naar voren komt, te zien aan de zeker 700 uitgaansgelegenheden die de stad biedt. Wie zich wil laten onderdompelen in het traditionele uitgaansleven bezoekt de Royal Mile, Grassmarket of Hunter Square in het oude stadsdeel of Rose Street in het nieuwe gedeelte. Geniet van een authentieke Schotse whisky en ga op in de amicale sfeer waar de Schotten om bekendstaan. Sluit je de dag toch liever af in een club? Dan is Cowgate de placet o be.

Vlucht naar Edinburgh boeken? Vlieg voor een onvergetelijke vakantie via Eindhoven Airport!

Snel en comfortabel vliegen naar Edinburgh? Bij Eindhoven Airport is het mogelijk. Jouw vliegreis naar Edinburgh begint met een uitstekende service, waarvan uitgebreide parkeermogelijkheden en een vriendelijke ontvangst onderdeel uitmaken. Volledig ontzorgd sta je vervolgens binnen 1,5 met beide benen op Schotse bodem. Bij Eindhoven Airport ben jij gegarandeerd van het beste begin van jouw vliegreis naar Edinburg!

Vlieg met deze maatschappijen naar Edinburgh