Terug

Vliegen naar Edinburgh

De hoofdstad van Schotland

Gematigd zeeklimaat

17 graden

1 uur en 30 minuten

Of je nu houdt van cultuur of wilt genieten van een adembenemend aanzicht; Edinburgh biedt het allemaal. De Schotse hoofdstad – door inwoners Auld Reekie genoemd – heeft in de loop der jaren haar charme vast weten te houden. Maar goed ook, want zo kan iedereen blijven genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft.

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Historieliefhebbers hebben ogen tekort in Edinburgh. Een populaire suggestie is het Kasteel van Edinburgh, dat middenin het oude centrum van Edinburgh op een rots is gevestigd. Het eeuwenoude gebouw biedt meerdere bezienswaardigheden, waaronder de Stone of Scone; de steen waarop tijdens de middeleeuwen Schotse koningen werden gekroond. Verder kent Edinburgh tal van andere historische gebouwen, zoals de St. Giles Kathedraal en Gladstone’s land. Naast de historische panden is een bezoek aan Arthur’s Seat een absoluut hoogtepunt tijdens een bezoek aan Edinburgh. Letterlijk en figuurlijk; dit 251 meter hoge vulkanisch gebergte biedt een adembenemend uitzicht over de Schotse hoofdstad.

Edinburgh ontdekken

De Schotse cultuur ontlopen in Edinburgh is haast onmogelijk. Cultuur en sport slaan de handen ineen bij de traditionele Highland Games; een evenement dat menig Schot in vervoering brengt. Aanschouw de atletische prestaties die in traditionele Schotse kilt ten tonele worden gesteld, terwijl je geniet van het doedelzakspel van honderden muzikanten. De Schotten houden van het gezellige, bourgondische leven. Een karaktereigenschap die in Edinburgh duidelijk naar voren komt, te zien aan de zeker 700 uitgaansgelegenheden die de stad biedt. Wie zich wil laten onderdompelen in het traditionele uitgaansleven bezoekt de Royal Mile, Grassmarket of Hunter Square in het oude stadsdeel of Rose Street in het nieuwe gedeelte. Geniet van een authentieke Schotse whisky en ga op in de amicale sfeer waar de Schotten om bekendstaan.

Praktische informatie voor je reis naar Edinburgh

  • In Edinburgh is het 1 uur vroeger dan in Nederland

  • In Edinburgh betaal je met de pond

  • Je hebt een wereldstekker nodig in Edinburgh

  • Je kunt in Edinburgh water uit de kraan drinken

  • In Edinburgh is het openbaar vervoer goed geregeld. Je kunt gebruik maken van de bus, trein of taxi

Foto's van Edinburgh

Kathedraal in Edinburgh

Foto van Edinburgh vanuit Princess Street

Edinburgh Greyfriars Bobby

Vliegtickets Eindhoven - Edinburgh

Je vliegt vanaf Eindhoven Airport met Ryanair naar Edinburgh in Schotland.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Edinburgh

Bekijk ook

Zagreb

De hoofdstad van Kroatië

Meer info

Sofia

De hoofdstad van Bulgarije

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info