Het is druk op Eindhoven Airport

Kom 2,5 tot 3 uur voor vertrek van je vlucht naar de luchthaven, kom niet eerder.

Bereid je voor met onze tips

Terug

Vliegen naar Debrecen

Op 1200 kilometer van Nederland

Gematigd landklimaat

14 graden

2 uur en 10 minuten

Hemelsbreed ligt Debrecen ruim 1.200 kilometer van Nederland af. Ondanks deze afstand hebben onze voorvaderen ook hier hun sporen nagelaten. Wie Debrecen bezoekt, komt dan ook een paar oude bekenden tegen. Debrecen ligt kilometers ver weg, maar is goed te bereizen. De luchthaven ligt slechts 5 kilometer ten zuiden van de stad. De sfeer is ontspannen, mede door de afwezigheid van grote drommen toeristen. Het is een originele bestemming.

Bezienswaardigheden in Debrecen

In de Gereformeerde Theologische universiteit komen we het portret van Johannes Calvijn tegen. Een stukje verderop ontmoeten we een andere Nederlander: admiraal Michiel de Ruyter. Hij was het die 26 gereformeerde dominees uit Napolitaanse galeien bevrijdde (1676 ). Als dank voor deze heldendaad is een gedenkteken opgericht. Aan de voet van dit monument ligt een afgietsel van de krans die paus Johannes Paulus II hier neerlegde, als excuus voor de vervolging van protestanten in de 16e en 17e eeuw. Het Nationaal Park Hortobágy (Hortobágyi Nemzeti Park) is een van de tien nationale parken van Hongarije. Het ligt op zo’n 25 kilometer afstand van Debrecen, in de plaats Hortobágy. Hortobágy maakt deel uit van de Hongaarse steppe, ook bekend als de poesta, een gebied dat in hoofdzaak uit halfdroog grasland bestaat.

Debrecen ontdekken

Na Budapest is Debrecen de tweede stad van Hongarije. Er wonen ruim 200.000 mensen die voornamelijk werkzaam zijn in de textiel-, farmaceutische en levensmiddelenindustrie. Oude ambachten (aardewerk, schoenen) zijn hier nog springlevend. Het is tekenend voor een stad die zich ontwikkelt, maar toch een gemoedelijke dorpssfeer heeft weten te behouden. Het centrum van Debrecen is overzichtelijk. Vanuit het station loop je min of meer vanzelf via de hoofdstraat naar de Nagytemplom, de Grote Kerk. Een goed gekozen naam want dit godshuis in classicistische stijl biedt plaats aan maar liefst 3.000 gereformeerden. Debrecen is de thuisbasis van de Hongaarse Gereformeerde Kerk en staat bekend als het ‘Rome van het calvinisme’. Niet verwonderlijk dus dat de stad onderdak biedt aan de Gereformeerde Theologische universiteit.

Praktische informatie voor je reis naar Debrecen

  • Je betaalt in Debrecen met de Hongaarse Forint

  • Het alarmnummer in Hongarije is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

  • Je hebt in Debrecen geen wereldstekker nodig

  • Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Hongarije

  • Het openbaar vervoer in Debrecen bestaat uit busvervoer en twee tramlijnen

Foto's van Debrecen

Eten in Debrecen

Kossuth plein in Debrecen

Hervormde kerk in Debrecen

Vliegtickets Eindhoven - Debrecen

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizzair naar Debrecen in Hongarije.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Debrecen

Wizz AirWizz Air

Wizz Air

Bekijk ook

Budapest

De hoofdstad van Hongarije

Meer info

Boergas

Gelegen aan de zwarte zee

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info