Vlieg naar Dalaman

Dalaman

Vliegen naar Dalaman

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur en 10 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

In het zuidwesten van Turkije ligt Dalaman. Voorheen was Dalaman voornamelijk bekend vanwege het internationale vliegveld, maar de stad heeft meer te bieden. Een toeristische bestemming in opkomst, waar de natuur een grote rol speelt.

Schildpadden spotten in Dalaman

Dalaman ligt ingesloten tussen de bergen en de Middellandse Zee. In de directe omgeving vind je katoenvelden, boomgaarden, modderbaden en oude tombes. Het is het leefgebied van de Caretta-caretta schildpadden die actief beschermd worden. Deze bijzondere dieren kunnen tot wel 150 kilo wegen, met een schild van maar liefst 1 meter lang. Ze houden van warm zand en zijn met een beetje geluk te spotten.

Turkse lekkernijen

Winkels, bars en restaurants zijn er ruimschoots. Voor wie kennis wil maken met de echte Turkse keuken, moet eens Mezze bestellen: kleine hapjes die als bijgerecht bedoeld zijn, maar ook prima als hoofdgerecht kunnen worden genuttigd. Mezze worden vaak zonder vlees en op basis van olijfolie bereid zoals bijvoorbeeld: Dolma (druivenbladeren met rijst), Börek (pasteitjes gevuld met kaas en kruiden of Mucver (poffertjes van courgette). De presentatie is net zo belangrijk als het eten zelf. Zelfs het kleinste gerecht wordt weelderig gegarneerd.
Als kustplaats staat vis natuurlijk ook standaard op het menu. Zeebaars, zwaardvis en garnalen zijn populair. Vleesliefhebbers kunnen rekenen op lamsvlees, vaak geserveerd als kebab of als köfte (gekruide vleesballetjes).

Bezienswaardigheden in Dalaman

Dalaman zelf is een klein stadje in ontwikkeling. Massatoerisme heeft hier nog geen entree gemaakt, dus alle ruimte voor zonnen op het Sarsala strand. Het Sarsala strand is niet erg commercieel, maar je kunt er plezierig vertoeven en je ziet hier veel dieren. Ga je liever naar een ander strand?
Als alternatief zijn er in de baaien rond Dalaman veel kleine strandjes te vinden. Rondom Dalaman liggen vele bekende resorts die je kunt ontdekken. Breng zeker een bezoek aan Dalyan. Hier geniet je van Kaunos archeologische site, bewonder je de in lijmsteen uitgehouwen tombes en dat terwijl je door de Dalyan rivier vaart naar het Iztuzu strand. Iztuzu strand staat in de top 10 wereld meest beroemde stranden en is maar liefst 6 kilometer lang. Dalaman heeft de juiste ingrediënten voor een ontspannen vakantie, waar de zon en de Turkse keuken garant staat voor smakelijk genieten.

Vliegtickets Eindhoven - Dalaman

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia en Corendon naar Dalaman