Vlieg naar Cluj Napoca

Cluj Napoca

Vliegen naar Cluj Napoca

  • Continentaal klimaat
  • 2 uur en 20 minuten
  •  
Boek uw vlucht

De wereld is een ‘global village’ geworden. Bijna alles is bereisbaar en verrassende bestemmingen worden steeds schaarser. Gelukkig zijn er nog steden als Cluj-Napoca, onontdekte parel in het hart van Transsylvanië. Cultureel rijk maar toch een heel betaalbare bestemming, en dat op slechts een paar uurtjes vliegen van Eindhoven…

Charmant historisch

De Roemeense stad Cluj-Napoca ligt in het noordwesten van Roemenië en telt circa 350.000 inwoners. Het is een universiteitsstad met een indrukwekkend cultureel verleden. Om daarmee kennis te maken is het centrale plein (Piata Unirii) een goed vertrekpunt. Hier bevinden zich onder andere de gotische Sint-Michaëlskerk en paleis Banffy, een kunstmuseum met werken van Roemeense schilders uit de 19e en 20e eeuw. Ook het Nationaal Theater, de Kleermakerstoren, de (resten van de) oude stadsmuren en de botanische tuinen mogen bij een citytrip niet ontbreken. De gebouwen zijn afwisselend opgetrokken in barok, gotiek, ornamentiek en jugendstil, wat de stad een charmant historische uitstraling geeft.

Hulp van boven?

De naam ‘Cluj’ betekent overigens ‘gesloten’, wat betrekking heeft op de bergen die de stad omringen. Die omgeving is overigens ook een uitstapje waard. Wandel bijvoorbeeld door de kloof van Turda, bestaande uit een berg die in tweeën is gesplitst. Volgens de overlevering een actie van God om de roemruchte koning László te helpen aan zijn vijanden te ontkomen. Goddelijke interventie of niet: prachtige panorama’s wachten op u.

Vliegtickets Eindhoven - Cluj Napoca

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Cluj Napoca in Roemenië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Cluj Napoca