Vlieg naar Boergas

Boergas

vliegen naar Boergas

  • Gematigd landklimaat
  • 2 uur en 45 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Boergas is een stad in het Oosten van Bulgarije, gelegen aan de zwarte zee. De stad telt ruim tweehonderdduizend inwoners en is hiermee de vierde grootste stad van Bulgarije. Naast dat het een mooie badplaats is, heeft Boergas de grootste haven van Bulgarije. Een prima uitvalsbasis om te genieten van een vakantie en om tripjes te maken naar de bezienswaardigheden in de omgeving.

Bezienswaardigheden in Boergas

Er zijn een aantal populaire bezienswaardigheden in Boergas, zoals bijvoorbeeld het Sea Garden Park. In dit park kom je vooral voor de mooie natuur en de serene rust, maar kun je ook het oude Burgas War Memorial bewonderen dat gebouwd is tijdens het communistische tijdperk. Een bezoek aan het Boergas Museum brengt je meer cultuur en geschiedenis over de stad. Naast alle musea en parken kun je ook prima een actieve vakantie houden in Boergas. Zo kun je boottocht maken naar het eiland St. Anastasia, prachtige wandeltochten maken door de natuur of verschillende pretparken bezoeken. Omdat Boergas aan de zwarte zee ligt verlenen de ruime stranden zich prima om verschillende wateractiviteiten te ondernemen zoals surfen, kajakken en duiken.

Natuur in Boergas

Boergas staat bekend om haar mooie natuur. Dit heeft de stad allemaal te danken aan de drie grote meren waarvan men beweert dat ze een zeldzaam geschenk van de natuur zijn. De verschillende zoet- en zoutwatermeren hebben helende functies. De modder van deze meren in Boergas worden gebruikt in verschillende spa’s. Je kunt de meren bezoeken en prachtige wandeltochten maken in de omgeving. 

Omliggende steden in Boergas

Naast al het moois wat Boergas te bieden heeft, is het ook een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar populaire plekken rondom de stad. Zo kun je een 4 uur durende jeep safari maken naar de populairste badplaats van Bulgarije: Sunny Beach. Maar ook de rust opzoeken door naar het museumstadje Sozopol te gaan. Er zijn voldoende vervoersmogelijkheden, waardoor veel plekken makkelijk bereikbaar zijn vanuit de mooie stad Boergas.

Vliegtickets Eindhoven - Boergas

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Boergas in Bulgarije.

Vlieg met deze maatschappijen naar Boergas