Vlieg naar Boa Vista

Boa Vista

vliegen naar Boa Vista

  • Woestijnklimaat
  • 6 uur
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Ontdek de woestijnvlaktes en geniet van prachtig uitzicht op Boa Vista

Toen de Portugese ontdekkingsreiziger Diogo Gomes in 1456 de nog onbewoonde Kaapverdische Eilanden ontdekte, was er iets dat hem opviel aan dit op twee na grootste eiland van Kaapverdië: het wonderschone uitzicht. Hij doopte het eiland om tot Boa Vista, wat Portugees is voor, je raadt het al, ‘mooi uitzicht’. Op dit Kaapverdische eiland hoef je dan ook zeker niet bang te zijn dat het je aan dit prachtige uitzicht ontbreekt. Samen met het Kaapverdische eiland Sal, behoort Boa Vista tot de meest toeristische eilanden van Kaapverdië. En dat is niet voor niets.

Van crossen met een quad door de woestijn tot relaxen in een all-inclusive resort: Boa Vista biedt jou als reiziger de perfecte mix

Boa Vista is een veelzijdig en kleurrijk Kaapverdisch eiland waar je voor ieder wat wils vindt. Ben je een actieveling en houd je van ontdekken? Er staat voldoende wind om allerlei watersporten uit te oefenen; windsurfen is op Boa Vista bijvoorbeeld ontzettend populair. En je hoeft echt geen bagage bij te boeken voor je eigen surfplank; je kunt ze bij de plaatselijke surfscholen allemaal huren. Is surfen voor jou iets té actief? Pak je snorkel erbij en ontdek het prachtige koraalrif bij Gatas Bay. Je kijkt je ogen uit!

Cultuur snuiven is op Boa Vista echt een must. Het mooie van alles is dat je nog het echte traditionele Boa Vista kunt zien; toerisme op het eiland is opkomend, maar nog lang niet te vergelijken met toeristische eilanden in Europa. Laat je verrassen door kleurrijke dorpjes als Bofareira, geniet van live muziek van de bewoners en bezoek traditionele markten waar je leuke souvenirs kunt kopen; afkomstig van het eiland zelf, maar ook van het vasteland van Afrika.

Wat is de beste reistijd voor Boa Vista?

De Kaapverdische eilanden hebben een steppeklimaat, waar Boa Vista toch nog een beetje neigt naar woestijnklimaat. De temperatuur is eigenlijk het hele jaar door tussen de 20 en 30 graden, maar de beste maanden om naar Boa Vista te reizen zijn de zomermaanden; voornamelijk omdat dan de winden nagenoeg niet aanwezig zijn. Reis je tussen april en juni, dan heb je kans om een (bultrug)walvis te spotten; ga je het eiland ontdekken tussen september en december, dan kun je de geboorte van jonge schildpadden bijwonen. En zit het geluk je niet mee? Dan kun je altijd zelf met je snorkel op ontdekking gaan in de onderwaterwereld!

Vliegtickets naar Boa Vista

Begint het bij jou al te kriebelen? Met TUI vlieg je vanaf heden rechtstreeks van Eindhoven Airport naar de internationale luchthaven van Boa Vista. Er is een positief reisadvies afgegeven voor Boa Vista en je bent er in slechts 6 uur. Heb jij je koffer al ingepakt?

Vlieg met deze maatschappijen naar Boa Vista