Vlieg naar Alanya

Alanya

Vliegen naar Alanya

  • Tropisch klimaat
  • 3 uur en 35 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Al vanaf de vroegste geschiedenis hangt de romantiek er in de lucht. De Egyptische schone Cleopatra liet hier in de zee haar vorstelijke voetjes verwennen en dat voorbeeld wordt nog altijd gevolgd. Maar ook de minder fraaie figuren voelden zich ooit in Alanya thuis.

Populaire badplaats aan de Turkse Riviéra

Alanya is een populaire badplaats aan de Turkse Riviéra ten oosten van Side. Kenmerkend voor deze middelgrote stad is een imposante, 250 meter hoge rots. Bovenop de rots staat een oude burcht uit de 13e eeuw, vanwaar zich een indrukwekkend panorama voltrekt: de zee, de haven, het Ooststrand en het Cleopatrastrand vormen samen een visuele traktatie. Het Cleopatrastrand is natuurlijk vernoemd naar de verleidelijke Egyptische koningin, die hier tijdens de huwelijksreis dagelijks haar voeten baadde. Haar Romeinse geliefde Marcus Antonius besloot vervolgens om haar het strand te schenken.

Bezienswaardigheden in Alanya

Nog altijd trekt het strand geliefden, maar dat geldt ook voor de befaamde Liefdesgrot. Deze grot loopt bijna 400 meter door de bergen, ademt sfeer van intimiteit en eindigt bijna 10 meter boven zeeniveau. Wie durft, springt ineens het koele water in… Ook de Piratengrot is een bezoekje waard. Vanwege de nauwe doorgangen konden grote schepen hier niet komen en werd de grot een populaire schuilplaats onder piraten. In de winter is het er relatief warm, in de zomer koel. Werp ook een blik op de vele bijzondere druipstenen die zich hier tonen.
Een geliefde uitstap onder zowel toeristen als Turken is de Dim rivier en de Dim grot. Deze ligt op ongeveer 15 kilometer van Alanya. Er kan gezwommen worden, maar ook rafting is mogelijk op de rivier. Picknicken is favoriet op deze locatie, maar langs de rivier zijn ook veel restaurants waar je terecht kunt voor een vers gegrilde forel. De restaurants zijn uniek, want ze zijn zelfs boven het water gebouwd.

Smaakvariatie in Alanya

Alanya heeft een typisch mediterraan klimaat. Het is er bijna altijd lekker weer, ook omdat het omringende Taurusgebergte de wind tegenhoudt. Dat zorgt voor prettige omstandigheden voor mens en milieu, met als gevolg dat er een grote variatie aan gewassen voorkomt: citroenen, bananen, sinaasappels, ananassen, guaves, papaja’s, dadels en koffiebonen. Die variatie zie je terug in de lokale horeca en er is voor iedere smaak wat wils. Dus verras je geliefde, reis naar Alanya en treedt in de voetsporen van Cleopatra.

Vliegtickets Eindhoven - Alanya

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Alanya in Turkije.

Vlieg met deze maatschappijen naar Alanya