Vlieg naar Zakynthos

Zakynthos

Vliegen naar Zakynthos

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Zakynthos is een Grieks eiland en behoort met onder meer Corfu, Lefkas en Kefalonia tot de Ionische Eilanden. Het eiland staat bekend om zijn grillige westkust, hoge kliffen en verlaten strandjes. Zakynthos wordt vaak ‘Il fiore di Levante’ genoemd, oftewel bloem van het oosten.

Het eiland en de stad Zakynthos

Zakynthos, ook bekend onder de naam Zante of Zacinto, is het derde eiland van de eilandengroep in de Lonische Zee. Het eiland ligt ten westen van Griekenland op ongeveer gelijke hoogte met Sicilië. De lengte van het eiland bedraagt circa 40 kilometer en de breedte 20 kilometer. De kust kent een lengte van ongeveer 125 kilometer.
De hoofdstad Zakynthos is een moderne stad met veel gebouwen in een klassieke stijl. Er zijn straten met booggewelven, kerken met imposante klokkentorens, mooie pleinen en belangrijke monumenten. Hoewel de stad in 1953 bijna volledig werd verwoest door een aardbeving, heeft het nog altijd een mooie en gezellige uitstraling.

Bezienswaardigheden in Zakynthos

Het San Marco plein is het bekendste plein van Zakynthos. Hier vind je het museum van Solomos en Kavos. Achter het San Marco plein ligt de grote winkelstraat Alexander Roma. In de stad is de Agios Dionysos kerk aan de waterkant te vinden. De promenade die hier langs ligt, loopt van noord naar zuid en biedt een heerlijke wandeling van ongeveer 15 minuten.
Zakynthos staat bekend om zijn rotsachtige kustlijn. In de loop der jaren zijn er veel grotten ontstaan die je kunt bezichtigen. De bekendste grotten van Zakynthos zijn de blauwe grotten, deze vind je in het vissersdorpje Agios Nikolaos. Ze hebben hun naam te danken aan de weerkaatsing van het licht op het water, dat geeft een bijzondere blauwe gloed op de rotspartijen.
In de badplaats Xigia vind je grotten die collageen en zwavel bevatten. Dit geeft een geneeskrachtige werking op reuma en gewrichtsklachten en is hierom populair.

De natuur van Zakynthos

Een groen eiland waar veel olijfbomen en fruitbomen te vinden zijn. Zakynthos is een kleurrijk eiland met vele bloemen en kruiden, zoals basilicum, lavendel en tijm.
Zakynthos is een fiets- en wandelparadijs. Het heeft een ideaal landschap om doorheen te wandelen of te fietsen en ondertussen lekker uit te waaien. Het eiland kent geen drukke hoofdwegen, maar bestaat uit kleine kronkelige weggetjes. Ga op pad langs de olijfgaarden, verborgen dorpjes, vuurtorens, molens, indrukwekkende kliffen en adembenemende baaitjes.

Vliegtickets Eindhoven - Zakynthos

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Zakynthos.

Vlieg met deze maatschappijen naar Zakynthos