Vlieg naar Thessaloniki

Thessaloniki

vliegen naar Thessaloniki

  • Mediterraan klimaat
  • 3 uur en 20 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Een moderne stad met tal van historische elementen; Thessaloniki komt hier makkelijk mee weg. Het samenspel van de oude Griekse elementen en het kosmopolitische karakter maken de tweede stad van Griekenland juist daarom uniek. Thessaloniki neemt je mee in haar rijke verleden, zonder haar Griekse identiteit volledig te verliezen.

Ontdek de imponerende culturele geschiedenis van Thessaloniki

Thessaloniki is de perfecte afspiegeling van een multiculturele invloed die de Griekse identiteit hebben verrijkt. Een Griekse stad met sporen van onder andere de Romeinen, Venetianen en Ottomaanse Turken, waardoor Thessaloniki een onevenaarbare identiteit heeft. De Roman Rotunda, ook wel Saint George’s Church genoemd, is hier een goed voorbeeld van. Het uit de vierde eeuw stammende monument diende door de eeuwen onder andere als mausoleum, kathedraal en moskee, waar van allen de sporen nog merkbaar zijn. De Saint George’s Church biedt een ervaring die niet mag ontbreken in jouw reis naar Thessaloniki.

Aan de strandpromenade is de Witte Toren te vinden, die bekendstaat als het symbool van Thessaloniki. De toren werd in de zestiende eeuw gebouwd door de Ottomaanse Turken en maakte toen deel uit van de beschermende stadswallen. Deze specifieke toren behuisde een gevangenis en is het enige onderdeel van de beschermende gebouwen die vandaag de dag nog intact is. Wie de Witte Toren bezoekt wordt getrakteerd op een spectaculair en verrijkend uitzicht over de stad. In de toren bevindt zich het Museum van de Byzantijnse Cultuur, waar een imponerende verzameling aan eeuwenoude artefacten te bewonderen is.

Proef Thessaloniki’s rijke gastronomie

De kosmopolitische kenmerken komen niet enkel terug in de bezienswaardigheden van Thessaloniki; je proeft de multiculturele aard door de invloed die het heeft gehad op de gastronomie van de stad. Kenmerkend zijn de sterke en ongebruikelijke smaken die met elkaar worden gecombineerd, die tezamen een uniek smaakpallet bieden. Deze bijzondere invloed is terug te vinden in de vele horecagelegenheden die Thessaloniki biedt. Soep voert de boventoon in Thessaloniki, vergeet daarom zeker niet te proeven van een van de speciale varianten die beschikbaar zijn.

Naast de restaurants is de specifieke gastronomie van Thessaloniki terug te vinden in patisserieën en banketbakkerijen. Neem bijvoorbeeld de traditionele gebaksoort Bougatsa, gevuld met kaas, gehakt en met suiker en kaneel besprenkelde zoete room. In de patisserieën vind je een scala aan Griekse, Europeaanse en oriëntaalse lekkernijen; een samenstelling waarin de kosmopolitische aard van Thessaloniki wederom naar voren komt.

Vlucht naar Thessaloniki boeken? Vlieg voor een onvergetelijke vakantie via Eindhoven Airport!

Wil je de uniciteit van Thessaloniki zelf ervaren? Vlieg dan rechtstreeks naar de Griekse stad met Eindhoven Airport. Dit biedt jou niet enkel een fijne eindbestemming, maar ook het beste beginpunt  van jouw vakantie. Maak gebruik van de ruime parkeervoorzieningen en luid de vakantie in met de servicegerichte mensen die jou op het vliegveld verwelkomen. Zo sta jij zonder zorgen drie uur later aan het begin van jouw avontuur in Thessaloniki!