Vlieg naar Wenen

Wenen

vliegen naar Wenen

  • Gematigd landklimaat
  • 1 uur en 40 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Mozart vond er onderdak en werd er verliefd op zijn Constanze. Beethoven kreeg er zijn eerste lessen onder de vleugels van Mozart en ging er na zijn moeders sterfbed tot het einde der tijden wonen. Johann Straus werd er geboren en getogen. Niet voor niets wordt Wenen ook wel de hoofdstad van de klassieke muziek genoemd. Waag jij je binnenkort aan een Weense wals?

Aan bezienswaardigheden geen gebrek

Wat je doel ook is: in Wenen is er voor een ieder wat wils. Op zoek naar een nieuwe garderobe inhoud? In de Mariahilferstraβe vind je alle grote modemerken, kleine leuke boetiekjes met een Oostenrijks karakter en gezellige cafés voor een typisch Oostenrijkse lunch of een grote kop koffie met een warme Apfelstrudel.

Heb je de winkelstraat gezien en ben je toe aan een culturele onderdompeling? Waan je in de wereld van Sissi en bezoek één van de paleizen waar de Oostenrijkse keizerin gewoond heeft. Schloss Schönbrunn is het zomerpaleis van Sissi, waar je in de verschillende kamers een kijkje kunt nemen en als kers op de taart de prachttuin kunt bewonderen. Na het paleis nog niet genoeg van Sissi? Neem dan een kijkje in het Sissi museum, waar je zelfs een aantal originele baljurken tegenkomt!

Ben je in de decembermaand in voor een romantische kersttrip? Bezoek dan de sprookjesachtige kerstmarkten en geniet samen met je lief van een vers geschonken beker glühwein!

Muzikaal bloed stroomt door het stadsbeeld

Dat Wenen ook wel ‘the city of music’ wordt genoemd, komt niet als een verrassing. Niet alleen kun je daar zelf rijkelijk van genieten door diverse musea en voorstellingen te bezoeken; de klassieke muziek stroomt door de aderen van de hele stad. Kriskras door de binnenstad vind je stoeptegels in de vorm van een ster, ter ere van de vele componisten die Oostenrijk rijk is.

Vliegtickets naar Wenen

Eén ding is duidelijk: Wenen is niet alleen uitermate geschikt voor een weekendje weg, ook kun je er perfect voor een langere tijd op vakantie. Je bent er in ieder geval in een oogwenk: vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air rechtstreeks naar de luchthaven van Wenen.

Vlieg met deze maatschappijen naar Wenen