Het is druk op Eindhoven Airport

Kom 2,5 tot 3 uur voor vertrek van je vlucht naar de luchthaven, kom niet eerder.

Bereid je voor met onze tips

Terug

Vliegen naar Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk

Gematigd landklimaat

14 graden

1 uur en 40 minuten

Mozart vond er onderdak en werd er verliefd op zijn Constanze. Beethoven kreeg er zijn eerste lessen onder de vleugels van Mozart en ging er na zijn moeders sterfbed tot het einde der tijden wonen. Johann Straus werd er geboren en getogen. Niet voor niets wordt Wenen ook wel de hoofdstad van de klassieke muziek genoemd. Waag jij je binnenkort aan een Weense wals?

Bezienswaardigheden in Wenen

Wat je doel ook is: in Wenen is er voor een ieder wat wils. Op zoek naar een nieuwe garderobe inhoud? In de Mariahilferstraβe vind je alle grote modemerken, kleine leuke boetiekjes met een Oostenrijks karakter en gezellige cafés voor een typisch Oostenrijkse lunch of een grote kop koffie met een warme Apfelstrudel. Heb je de winkelstraat gezien en ben je toe aan een culturele onderdompeling? Waan je in de wereld van Sissi en bezoek één van de paleizen waar de Oostenrijkse keizerin gewoond heeft. Schloss Schönbrunn is het zomerpaleis van Sissi, waar je in de verschillende kamers een kijkje kunt nemen en als kers op de taart de prachttuin kunt bewonderen. Na het paleis nog niet genoeg van Sissi? Neem dan een kijkje in het Sissi museum, waar je zelfs een aantal originele baljurken tegenkomt!

Wenen ontdekken

Ben je in de decembermaand in voor een romantische kersttrip? Bezoek dan de sprookjesachtige kerstmarkten en geniet samen met je lief van een vers geschonken beker glühwein! Dat Wenen ook wel ‘the city of music’ wordt genoemd, komt niet als een verrassing. Niet alleen kun je daar zelf rijkelijk van genieten door diverse musea en voorstellingen te bezoeken; de klassieke muziek stroomt door de aderen van de hele stad. Kriskras door de binnenstad vind je stoeptegels in de vorm van een ster, ter ere van de vele componisten die Oostenrijk rijk is.

Praktische informatie voor je reis naar Wenen

  • In Oostenrijk betaal je gewoon met de Euro

  • Er is geen tijdsverschil tussen Oostenrijk en Nederland

  • Het alarmnummer in Oostenrijk is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • In Oostenrijk kun je het kraanwater gewoon drinken

  • Je hebt geen wereldstekker nodig in Oostenrijk

Foto's van Wenen

Peterskerk in Wenen

Centrum in Wenen

Petersplatz in Wenen

Vliegtickets Eindhoven - Wenen

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizzair naar Wenen in Oostenrijk.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Wenen

TransaviaTransavia

Transavia

Bekijk ook

Salzburg

The Sound of Music

Meer info

Innsbruck

Verscholen achter de bergen van Oostenrijk

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info