Terug

Vliegen naar Zadar

De centrale ligging van Zadar

Gematigd landklimaat

13 graden

1 uur en 55 minuten

Zadar is een heerlijke stad in het midden van de kustlijn van Kroatië. Vanuit Zadar bereik je gemakkelijk allerlei steden in Noord-Dalmatië die een bezoekje waard zijn. Panorama-uitzichten, gezellige eilandjes en ongerepte natuur volgen elkaar in deze regio in rap tempo op!

Bezienswaardigheden in Zadar

Het cultuurhistorische hart van het oude centrum van Zadar is het Forum. Dit wordt omringd door het archeologisch museum, de Sint Anastasia Kathedraal, de Mariakerk en Sint Donatuskerk. De Sint Donatuskerk is het symbool van de stad. Door de bijzondere ronde vorm van de kerk is dit het beroemdste voorbeeld van vroegmiddeleeuwse architectuur in heel Kroatië. Vanuit Zadar maak je makkelijk uitstapjes naar omliggende gebieden en steden. Zo kun je met de trein of auto naar Split. Naast Split ligt Trogir. Dit stadje staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Zadar en omgeving ontdekken

Zei iemand nationaal park...? Waar?! In de provincie Zadar vind je prachtige natuur. Een boshut, watervallen of een grot van 175 meter, niets is te gek. Bezoek bijvoorbeeld de nationale parken Plitvice, paklenica, Kornati of de Krka watervallen. Trek erop uit met een gids die je alle hoogtepunten laat zien, of ga juist zelf op avontuur!

Praktische informatie voor je reis naar Zadar

  • Je betaalt in Kroatië per 1 januari 2023 met de euro

  • Neem zowel je bankpas als creditcard mee op reis naar Kroatië

  • Je hebt geen wereldstekker nodig in Kroatië. Hotelkamers hebben vaak maar één of twee stopcontacten

  • Het openbaar vervoer in Zadar wordt gerund door busbedrijf Liburnija doo. Het bedrijf biedt 22 bussen aan op 12 stadsroutes, die alle delen van de stad bereiken

  • Parkeren kan in het zomerseizoen in Zadar een probleem zijn. Parkeer op een van de grote parkeerterreinen, bij City Galleria, langs de oude stadsmuren of neem een boottransfer

Foto's van Zadar

Haven in Zadar

Zadar stad

Uitzicht tijdens wandeling in Zadar

Vliegtickets vanaf Eindhoven naar Zadar

Je vliegt vanaf Eindhoven Airport met Ryanair naar Zadar in Kroatië.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Zadar

Bekijk ook

Rijeka

Een rijke historie en industriële looks

Meer info

Zagreb

De hoofdstad van Kroatië

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info