Vlieg naar Valencia

Valencia

Vliegen naar Valencia

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 20 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Aan de Costa del Azahar ligt Valencia, bijgenaamd ‘sinaasappelstad’. Een plaats waar het verleden gekoesterd en de toekomst omarmd wordt. Met meer dan 300 dagen zon is Valencia een heerlijke bestemming.

Uitnodigende terrassen

Plaza de la Virgen ligt in het historisch centrum van de stad. De terrassen nodigen uit tot een ontspannen moment. Hier is genoeg te bewonderen, zoals de basiliek Virgen de Los Desamparados en het gotische paleis Palau de la Generalitat. Werp ook even een blik op de fontein in het midden van het plein. Het beeld van de man staat synoniem voor de rivier Turia die door Valencia stroomt. De vrouwenbeelden symboliseren de kanalen die van de rivier zijn afgeleid.

Bezienswaardigheden in Valencia

In de jaren ’90 werd la Ciudad de las Artes y las Ciencias (de Stad der Kunsten en Wetenschappen) aangelegd, een modern, futuristisch complex waar verschillende culturele instellingen gevestigd zijn. Onder meer een operagebouw, planetarium, wetenschapsgebouw, centrum voor podiumkunsten, IMAX theater en het grootste aquarium van Europa vinden hier onderdak. Er wordend doorlopend exposities georganiseerd en het geheel wordt omringd door een sfeervol park.

Shoppen & sinaasappels

Valencia nodigt uit tot shoppen. Er zijn grote winkelboulevards maar ook veel kleine boetiekjes met designkleding. Voor levensmiddelen is de Mercado Central een tip. Deze overdekte markt bestaat uit meer dan 900 stands met brood, vlees, vis en vers fruit. Wie behoefte heeft aan een vitaminerijke opfrisser hoeft in sinaasappelstad niet lang na te denken. Restaurants vind je verspreid over het centrum. Een tapasbar is altijd wel in de buurt. De meest hippe restaurants liggen in de wijk L’Eixampple. Een op en top lokale maaltijd is Paella Valenciana. In dit rijstgerecht worden konijn, kip en garrofón verwerkt. Kies als drankje voor Agua de Valencia,  een mix van cava en sinaasappelsap. Dat is nou Valenciaans genieten…

Vliegtickets Eindhoven - Valencia

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Valencia in Spanje.