Terug

Vliegen naar Madrid

De hoofdstad van Spanje

Middellands zeeklimaat

19 graden

2 uur en 25 minuten

In de zomer komen de zonaanbidders, in de winter de snowboarders. Moderne en klassieke kunst concurreren er om aandacht. Stierenvechten is er zowel geliefd als gehaat. Stappen doe je in hippe clubs maar ook gewoon op straat. Madrid is een stad van uitersten.

Bezienswaardigheden in Madrid

Met ruim 3 miljoen inwoners is Madrid de grootste stad van Spanje. Een echte metropool met een groot aanbod aan musea en monumenten. Het Palacio Real (Koninklijk Paleis) en het Retiropark (archeologisch museum) mogen tijdens een citytrip niet ontbreken. Ook heeft Madrid een paar topmusea in huis. Museo del Prado is een klassiek museum waar vele Spaanse kunstenaars te bewonderen zijn, maar er is ook een zaal gewijd aan Hollandse meesters. Wie meer van moderne kunst houdt, mag Museo Reins Sofia niet overslaan. Picasso is hier de beroemdste gast, met als topstuk de Guernica.

Madrid ontdekken

De Spaanse keuken wordt in Madrid op eigen wijze ingevuld. Meest opvallende gerecht is een traditionele stoofpot, ofwel cocido madrileño. Verse bereiding is belangrijk, als het even kan met Spaanse producten. De bekende tapas zijn overal verkrijgbaar. Bars en clubs heeft Madrid in overvloed. Toch vindt het uitgaansleven voor een deel buiten plaats. Drinken en socializen op straat – botellón – is hier heel normaal. De supermarkt fungeert daarbij als goedkope bar.

Praktische informatie voor je reis naar Madrid

  • In Spanje betaal je gewoon met de Euro

  • Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland

  • Je hebt in Spanje geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Spanje is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het kraanwater in Spanje kun je drinken. Het water heeft echter wel meer een chloor smaak dan dat we in Nederland gewend zijn

Foto's van Madrid

Madrid by night

Het grote plein in Madrid

Het paleis in Madrid

Vliegtickets Eindhoven - Madrid

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Madrid in Spanje.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Madrid

Bekijk ook

Barcelona

Een stad die alles heeft

Meer info

Marseille

De hoofdstad van de zonnige Provence

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info