Vlieg naar Madrid

Madrid

Vliegen naar Madrid

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 25 minuten
  •  
Boek uw vlucht

In de zomer komen de zonaanbidders, in de winter de snowboarders. Moderne en klassieke kunst concurreren er om aandacht. Stierenvechten is er zowel geliefd als gehaat. Stappen doe je in hippe clubs maar ook gewoon op straat. Madrid is een stad van uitersten.

Klassiek vs modern Madrid

Met ruim 3 miljoen inwoners is Madrid de grootste stad van Spanje. Een echte metropool met een groot aanbod aan musea en monumenten. Het Palacio Real (Koninklijk Paleis) en het Retiropark (archeologisch museum) mogen tijdens een citytrip niet ontbreken. Ook heeft Madrid een paar topmusea in huis. Museo del Prado is een klassiek museum waar vele Spaanse kunstenaars te bewonderen zijn, maar er is ook een zaal gewijd aan Hollandse meesters. Wie meer van moderne kunst houdt, mag Museo Reins Sofia niet overslaan. Picasso is hier de beroemdste gast, met als topstuk de Guernica.

Omstreden traditie

Zowel in binnen- als buitenland omstreden, maar in Madrid nog altijd springlevend: stierenvechten. Er zijn vooralsnog geen plannen om te stoppen, want volgens veel Madrilenen behoort dit tot het cultureel erfgoed van de stad. In Las Ventas bestrijden toreador en stier elkaar. In de periode maart-juni gebeurt dat iedere dag, daarna tot oktober één keer per week. Wie geïnteresseerd is kan een kijkje nemen; wie het verafschuwt kan beter wachten tot er in de arena een muziekconcert wordt georganiseerd.

Eten & drinken in Madrid

De Spaanse keuken wordt in Madrid op eigen wijze ingevuld. Meest opvallende gerecht is een traditionele stoofpot, ofwel cocido madrileño. Verse bereiding is belangrijk, als het even kan met Spaanse producten. De bekende tapas zijn overal verkrijgbaar. Bars en clubs heeft Madrid in overvloed. Toch vindt het uitgaansleven voor een deel buiten plaats. Drinken en socializen op straat – botellón – is hier heel normaal. De supermarkt fungeert daarbij als goedkope bar.

vliegtickets Eindhoven - Madrid

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair en Vueling naar Madrid in Spanje.

Vlieg met deze maatschappijen naar Madrid