Vlieg naar Tenerife

Tenerife

Vliegen naar Tenerife

  • Middellands zeeklimaat
  • 4 uur en 35 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

‘Een eiland met twee gezichten’, zo staat Tenerife bekend. Op en top een strandbestemming, maar ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Wat je doel ook is: het ‘eiland van de eeuwige lente’ zal je niet teleurstellen…

Verkoelend briesje

Het noorden is groen, nat en vruchtbaar, terwijl het zuiden heet, droog en kaal is. De reden daarvoor is de vulkaan El Teide, die met 3.718 meter het hoogste punt van Spanje is. Deze  machtige berg breekt de passaatwind en zorgt voor klimatologische verschillen tussen noord en zuid. In het zuiden is het wat warmer en dus vind je hier de ware zonaanbidders. Vooral Costa Adeje, Playa de Las Americas en Los Cristianos zijn populair, zowel vanwege de stranden als het bruisende uitgaansleven. In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 26 en 32 graden, hoewel dit kan oplopen als er hete woestijnwind uit de Sahara wordt aangevoerd. Gelukkig waait er ook geregeld een verkoelend zeebriesje.

Bezienswaardigheden op Tenerife

Tenerife leent zich prima voor een verkenning per auto. Zo kun je gemakkelijk verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals het dorp Masca in het westen. Ooit een piratendorp, tegenwoordig een uitvalsbasis voor een stevige wandeling, panoramisch uitzicht gegarandeerd. Een stukje noordelijker ligt Icod de los Vinos, waar de Drakenbloedboom de belangrijkste trekpleister is. Nog meer mystiek vinden we in het oosten bij de Piramides van Güímar, waarvan nog altijd niet bekend is wanneer en door wie ze gebouwd zijn. Ook de gebruikte stenen roepen vragen op, want deze komen in de directe omgeving niet voor. Wellicht een mooi raadsel voor op het strand?

vliegtickets Eindhoven - Tenerife

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia, Ryanair en Vueling naar Tenerife in Spanje.