Vlieg naar Sharm-El-Sheikh

Sharm-El-Sheikh

Vliegen naar Sharm-El-Sheikh

Op vakantie naar Sharm-el-Sheikh

Zonovergoten stranden, een woestijnklimaat waardoor er het hele jaar aangenaam vertoeven is, architecturale parels en een verborgen onderwaterwereld. Sharm-el-Sheikh heeft alles wat je nodig hebt om te ontspannen.

Strijk neer op de mooiste stranden van de Rode Zee

De mooiste badplaats van de Rode Zee; die naam krijgt Sharm-el-Sheikh niet zomaar. Met haar gouden stranden is het de ideale plaats om je batterij op te laden. Omringd door palmbomen met een cocktail in de hand, is het hier heerlijk verblijven in één van de luxe vakantieresorts die de plaats te bieden heeft.

Duik in de Egyptische zee en ontdek de parel van de Egyptische zeebodem

Kristalhelder water, exotische vissen, kleurrijk koraal, voor een duikliefhebber is Sharm-el-Sheikh het ultieme paradijs. Bezoek het Ras Mohammed National Park, waar je één van de mooiste duikplaatsen ter wereld vindt. Zwem tussen de honderden verschillende soorten vissen, schildpadden en spot met een klein beetje geluk spot je zelfs dolfijnen. En als je écht durft, kun je naar de bodem van de Egyptische zee duiken om de Thistlegorm te bewonderen: een scheepswrak uit de Tweede Wereldoorlog en een échte must-see voor durfallen.

Bijbelse architectuur om te ontdekken

Voor wie van archeologie houdt, is Sharm-el-Sheikh de hemel op aarde. Aan de voet van de heilige Sinaïberg ligt het Sint-Catharinaklooster. Op de plaats van het Brandende Braambos, waar God tot Mozes sprak, werd in het jaar 336 een kapel gebouwd om er daarna een klooster van te maken. In dit meesterlijke bouwwerk liggen tot op de dag van vandaag nog oude kunstwerken en mozaïeken verscholen. 

De veiligheid van Sharm-el-Sheikh

Het land Egypte heeft al langere tijd last van sociale onrust en politieke spanningen; zo ook vandaag de dag nog. Sharm-el-Sheikh en de vakantieresorts aldaar zijn toegankelijk voor reizigers, echter blijft het te allen tijde belangrijk dat je bij het ministerie van Buitenlandse Zaken controleert in hoeverre het nog steeds veilig is. We adviseren je het reisadvies goed in de gaten te houden.

Vliegtickets naar Sharm-el-Sheikh via Eindhoven Airport

Klinkt dit hierboven als muziek in de oren? Vanaf Eindhoven Airport vlieg je rechtstreeks naar Sharm-el-Sheikh.

Vlieg met deze maatschappijen naar Sharm-El-Sheikh