Vlieg naar Hurghada

Hurghada

Vliegen naar Hurghada

  • Woestijnklimaat
  • 4 uur en 20 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Hurghada, de bekendste en populairste vakantiebestemming in het prachtige Egypte. Een mooie badplaats in het Zuiden van Egypte aan de Rode Zee, een hoge kwaliteit, lage prijzen en niet te vergeten mooi weer!

Hurghada’s Paradijs

Al vele jaren wordt er aan Hurghada gebouwd om aan alle mogelijke wensen van de vakantiegangers te voldoen. De all-inclusive resorts in combinatie met de tropische stranden, azuurblauwe zee en prachtige koraalriffen geven je het ultieme vakantiegevoel.
Naast de resorts, valt er ook veel te beleven in de stad zelf. Zo zijn er zo’n duizend winkeltjes te bezoeken met een onvoorstelbare diversiteit van souvenirs en kun je ’s avonds heerlijk dineren in één van de gezellige restaurants.

Bezienswaardigheden in Hurghada

In het aquarium van Hurghada krijg je een uitstekende kans om de grote verscheidenheid van het maritieme leven in de Rode Zee te zien. De informatie over de vissen is duidelijk en in het Engels met diagrammen en teksten over elke soort. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier leren hoe je verschillende soorten kunt identificeren en je leert waar je ze kunt spotten bij het snorkelen op het rif of duiken. Elke dag is er een levendige markt in de oude binnenstad van Hurghada. De markt heet El-Dahar en heeft de kenmerken van een traditionele Egyptische bazaar. Van koperwerk tot meubels en zelfs pakezels.

Excursies vanuit Hurghada

Heb je even genoeg van de zon en het strand? Vanuit Hurghada zijn er verschillende excursies te boeken. Het zou zonde zijn om niets van de wereldberoemde overblijfselen van de faraonische periode van Egypte te missen. Hiervoor moet je alleen wel een tijdje in de bus zitten. De piramides zijn zonder twijfel de bekendste overblijfselen uit het verleden. Een excursie naar de piramides van Gizeh omvat meestal ook een bezoek aan het Egyptische musea. Een andere mogelijkheid is om de excursie te combineren met een bezoek aan het oude Islamitische stadscentrum van Caïro. Of breng een bezoek aan Aswan, bekend voor zijn reusachtige stuwdam en het Nassermeer. Tijdens een bezoek aan Aswan mag je zeker Abu Simbel niet overslaan, deze dodentempel van Ramses II werd bedreigd door het stijgende water van het Nasserstuwmeer en kon slechts door een reusachtige operatie van de Verenigde Naties van de ondergang gered worden. Hiervoor moest de hele tempel in stukken gezaagd worden en op een andere plek opnieuw opgebouwd worden.

vliegtickets Eindhoven - Hurghada

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Hurghada in Egypte.