Vlieg naar Sal

Sal

Vliegen naar Sal

  • Woestijnklimaat
  • 6 uur
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Even helemaal tot rust komen op het Kaapverdische Sal

Het meest toeristische eiland van Kaapverdië heeft zijn naam te danken aan de eeuwenoude zout exploitatie. Dit zie je vandaag de dag nog steeds terug in de grote zoutvelden waar je, net als in de Dode Zee, kunt blijven drijven. Het eiland is de plek bij uitstek als je heerlijk tot rust wilt komen, wilt genieten van de warme tropische temperaturen of als je wilt leren kite- of windsurfen. Op Sal leer je het namelijk van de besten!

Aan sportiviteit geen gebrek op Sal

De Kaapverdische Eilanden staan bekend om hun fantastische surfwateren vanwege de constante passaatwinden en het warme zeewater. Het is dan ook niet zo gek dat op Sal het WK wind- en kitesurfen gehouden wordt. Naast dat het leuk is om te kijken naar professionele surfers, kun je het zelf ook ervaren door een les te volgen bij één van de vele surfscholen aan de stranden. De baai van Santa Maria leent zich hier perfect voor: kun je daarna direct het leuke traditionele dorpje Santa Maria bezoeken en genieten van een bord verse vis!

Kaapverdië is voor visliefhebbers werkelijk het paradijs op aarde

Als er iets is wat je niet los van elkaar kunt zien, dan is het wel verse vis en Kaapverdië. Visserij en toerisme zijn namelijk de voornaamste bronnen van inkomsten. Je kunt de meest exotische visgerechten proeven of de traditionele cachupa, wat een eenpansgerecht is met onder andere bonen en maïs.

Eenmaal terug in Nederland mag je wel weer flink aan de slag met het eten van groenten; omdat de grond erg droog is, wordt er geen groen verbouwd en is groente dus erg schaars. Hiervan moet je dus ook niet al te grote porties verwachten. Eén voordeel: je krijgt op Sal in ieder geval genoeg omega 3-vetzuren binnen! 

Welk eiland is mooier: Sal of Boa Vista?

De Kaapverdische eilanden komen allemaal wel enigszins overeen met elkaar wat betreft bezienswaardigheden en het klimaat, waarbij Sal en Boa Vista de meest toeristische eilanden zijn. Ben je op zoek naar een authentiekere sfeer, dan is Boa Vista passender. Echter is het niveau van toerisme bij beide eilanden nog niet dusdanig hoog dat je meer toeristen ziet dan locals: Kaapverdië heeft na haar ontdekking in 1456 de afgelopen eeuwen haar authenticiteit goed weten te behouden.  

Het mooie van alles is dat je niet eens hoeft te kiezen tussen de eilanden; vanaf Sal reis je eenvoudig per boot naar Boa Vista of de andere eilanden. Zo heb je het beste van twee werelden binnen handbereik!

Vliegtickets naar Sal

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met TUI rechtstreeks naar de internationale luchthaven van Sal. Vlieg jij binnenkort met ons mee?

Vlieg met deze maatschappijen naar Sal