Terug

Vliegen naar Bologna

Culturele hoofdstad van Europa

Warm zeeklimaat

18 graden

1 uur en 40 minuten

Een groots intellectueel verleden, een relaxte sfeer en een rijk cultureel aanbod dat onder pauselijke invloed tot stand is gekomen: Bologna is een echte ‘must-do’ bestemming.

Bezienswaardigheden Bologna

Een goed vertrekpunt voor een stadswandeling is Piazza Maggiore. Hier maak je kennis met het stadhuis, Museum Morandi en de imposante San Petronio.  Volgens de bouwplannen zou deze kerk groter worden dan de Romeinse Sint-Pieter, maar dat vond de paus toch niet zo’n goed idee. Het plein loopt over in Piazza del Nuttono, bekend vanwege de fontein met een beeld van de Griekse zeegod Neptunus. ‘Il Gigante’ werd in de 16e eeuw ontworpen en ook toen had de paus invloed. Het oorspronkelijk ontwerp op aandringen van de kerkvader aanzienlijk gewijzigd. De botanische tuin Orto Botanico di Bologna dat is opgericht in 1568, is gelegen in het oude Collegio Ferrario aan de Via Imerio. Wereldwijd zijn er slechts drie botanische tuinen ouder dan de tuin gelegen in Bologna. De oppervlakte is 2 hectare en er zijn meer dan vijfhonderd lokale en exotische planten te zien.

Bologna ontdekken

Maar liefst één op de vier inwoners van Bologna is student; het is dus een gezellige studentstad. Dat is al van oudsher zo, want in Bologna is de oudste actieve universiteit ter wereld gevestigd. De Università di Bologna ging al in het jaar 1088 van start. De stad dankt er de bijnaam La Dotta – ‘de geleerde’ – aan. Het bruisend hart van de studentenwijk is de Via Zamboni, waar het ’s avonds goed vertoeven is. Wie het ware Bologna wil beleven, kan niet om een bordje pasta heen. Bologna wordt geroemd vanwege de vele smakelijke pasta’s die hier ter tafel komen. Altijd lekker, maar zonder uitzondering goedgevuld met ingrediënten als room, boter en spek. De stad ontleent hier de weinig subtiele bijnaam La Grassa aan, ofwel ‘de vette’. Het moge duidelijk zijn: culturele en gastronomische ontwikkeling gaan in Bologna hand in hand.

Praktische informatie voor je reis naar Bologna

  • Het centrum van Bologna is autoluw, verkennen met de auto is dus geen optie. Het centrum van Bologna is redelijk compact en prima per voet te verkennen. Toch met het openbaar vervoer, kies dan voor de bus

  • Het alarmnummer in Italië is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

  • Er is geen tijdsverschil tussen Italië en Nederland

  • Je hebt in Italië een wereldstekker nodig

Foto's van Bologna

Uitzicht Bologna

Piazza del Nettuno in Bologna

Wandelen door Bologna

Vliegtickets Eindhoven - Bologna

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia en Ryanair naar Bologna in Italië.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Bologna

Al nagedacht over je terugreis?

Regel alvast je fast track en lounge voor je terugvlucht vanaf Bologna naar Eindhoven Airport.

Bekijk ook

Athene

De hoofdstad van Griekenland

Meer info

Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info