Terug

Vliegen naar Heraklion

Het beginpunt van een Kreta-reis

Middellands zeeklimaat

32 graden

3 uur en 15 minuten

Ooit stonden er grootse paleizen. Daarna werd Kreta een zeemacht. Inmiddels is het eiland tot rust gekomen. Het strand, de zon en Griekse salades mét verse olijven, daar gaat het om. Kreta is… gewoon genieten. De meeste toeristen verblijven in het noordenoosten van het eiland, in plaatsen als Heraklion, Malia en Agios Nikolaos. Heraklion is de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta. Het ligt centraal aan de noordkust van het eiland, aan de Egeïsche Zee.

Bezienswaardigheden Heraklion

Heraklion heeft een centrale ligging en is goed verbonden met het vasteland. Hierdoor is Heraklion vaan het beginpunt van een Kreta-reis. De stad heeft vele afwisselingen, drukke straten, veel terrassen en pleintjes, een kleurrijke dagmarkt en voldoende eethuisjes met Kretenzische specialiteiten. Heraklion is op het eerste gezicht lawaaiig, maar het is wel een stad met karakter. Wandel eens langs de haven, de gezellige markten, winkelstraten, de Morosini-fonteint en de mooie kerken Agios Minas en Agios Titos. Heraklion is een stad die leeft. Toerisme is volop aanwezig en vanuit Heraklion zijn er bussen die naar bijna alle bestemmingen op het eiland gaan. De stad is dus een goed vertrekpunt voor alle tochten op Kreta.

Heraklion en omgeving ontdekken

Even ten zuiden van Heraklion liggen de ruïnes van Knossos, wat ooit het machtige paleis van koning Minos was. Zo’n 4.000 jaar geleden was dit de eerste stad van Griekenland en van Europa. In de Minoïsche tijd kwam Kreta tot grote bloei. De reconstructies laten zien hoe het leven in de paleis georganiseerd was. Op andere wijze maar net zo indrukwekkend is de Samariakloof, een smalle bergpas van 16 kilometer lang. De bergwanden torenen boven het pad uit, tot wel 500 meter hoog. Op sommige plekken raken de wanden elkaar bijna en dan voel je je heel klein. Opgaan in de robuuste kracht van de bergen en de zee, dat is typisch Kreta.

Praktische informatie voor je reis naar Heraklion

  • Het alarmnummer in Griekenland is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

  • Je betaalt in Griekenland gewoon met de Euro

  • In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland

  • In Griekenland heb je geen wereldstekker nodig

  • In Heraklion kun je gebruik maken van bussen

Foto's van Heraklion

Heraklion paleis Knossos

Heraklion souvenirs

Heraklion fort Koules

Vliegtickets Eindhoven - Heraklion

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia en Tui naar Heraklion in Griekenland.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Heraklion

Bekijk ook

Athene

De hoofdstad van Griekenland

Meer info

Barcelona

Een stad die alles heeft

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info