Vlieg naar Porto

Porto

Vliegen naar Porto

  • Mild landklimaat
  • 2 uur en 40 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Eerst een vissersstad, toen een handelscentrum maar tegenwoordig vooral een cultuurstad. Porto blijft zich ontwikkelen en biedt de bezoeker een brede waaier aan beleving: van werelderfgoed tot moderne kunst, van ‘Eiffeltoren’ tot klokkentoren en van schapenkaas tot port in overvloed… 

Portugese Gouden Eeuw

Porto is na Lissabon de populairste bestemming voor een stedentrip in Portugal en dat is natuurlijk niet zomaar. Het oude centrum van Porto wordt Ribeira genoemd en ligt op de noordoever van de rivier de Douro. Het is een wirwar van smalle straatjes en gekleurde huizen. Het hart van de wijk is Praça da Ribeira, een gezellig plein met vele terrassen. Dit was het stadscentrum ten tijde van de Portugese Gouden Eeuw, en dat heeft z’n culturele weerslag gehad: niet voor niets is dit gebied door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.

Panoramisch Porto

Voor wie een panoramisch uitzicht wil, heeft Porto een bijzonder uitkijkpunt: de klokkentoren van de barokke kerk Igreja dos Clérigos steekt met 75 meter hoog boven de stad uit. Er moeten 225 trappen beklommen worden, maar dan is wel het hoogste punt van Noord-Portugal bereikt.

Bezienswaardigheden in Porto

Over de rivier Douro loopt de stalen brug Ponte Dom Luís I. Deze brug is 120 jaar oud en is gebouwd door een Belgische leerling van Gustave Eiffel.
Porto heeft zich ontwikkelt als cultuurstad, dit blijkt in het Museum voor Moderne Kunst dat Fundção de Serralves heet. Niet alleen het museum dat gevestigd is in een modern gebouw, maar ook het park erom heen is een bezoekje waard. Bovendien verandert de collectie van schilderijen en beeldhouwwerken voortdurend, dus je raakt er nooit uitgekeken.

Culinaire klassiekers

De lokale keuken kent verschillende klassiekers, waarbij vis- en zeegerechten in deze havenstad sterk vertegenwoordigd zijn. Zoals bijvoorbeeld sardienen of in zout gedroogde kabeljauw, geserveerd met gepureerde aardappelen. Uniek is de schapenkaas Queijo da Serra, gemaakt van de melk van geiten die grazen van specifieke wilde bergkruiden die alleen in de regio van Porto voorkomen.

Proef echte portwijn in Porto

Zoals de plaatsnaam verraadt, komt de bekende portwijn uit Porto. Overal in de stad vind je proeflokalen waar je kennis kunt maken met deze zoete wijn. Port heeft een hoog alcoholpercentage (18-20%) en wordt vooral gedronken als aperitief of dessert. De ware liefhebber zoekt naar het label vintage port, want dat staat voor port van een excellent jaar. Proost

Vliegtickets Eindhoven - Porto

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Porto in Portugal.

Vlieg met deze maatschappijen naar Porto