Vlieg naar Faro

Faro

Vliegen naar Faro

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur en 5 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Of het nou januari of juli is: meer dan 10 graden verschil is in Faro vrijwel nooit. Faro wordt niet voor niets geroemd vanwege het klimaat. In combinatie met de heerlijke stranden, de sfeervolle binnenstad, goede restaurants en gemiddeld 300 dagen zon per jaar, is er maar één conclusie: in Faro zit je altijd goed.

Hoofdstad van de provincie Algarve

De provincie Algarve, waarvan Faro de hoofdstad is, ligt in het meest zuidelijke gedeelte van Portugal. De Algarve kent een gevarieerd landschap van rotsformaties en lagunes, maar de Algarve is met name bekend om de prachtige zandstranden. De Algarve is geliefd in de zomer, maar wordt veel bezocht door de overwinteraars.

Bezienswaardigheden in Faro

Ondanks dat Faro vooral wordt gezien als luchthaven voor de badplaatsen in de provincie Algarve, heeft Faro zelf ook een hoop te bieden. De historische bouwwerken zijn hiervan de belangrijkste. Ruim 2.000 jaar geleden legden de Romeinen een haven en stadsmuren aan. Dat was het startsein voor een periode van groei en ontwikkeling. In 1540 kreeg Faro stadsrechten en in 1756 werd het de hoofdstad van de provincie Algarve. De muren staan nog altijd overeind en bieden een fraai aanzicht. Er zijn 3 stadspoorten, waarvan de Arco da Vila de mooiste is. De poort geeft toegang tot de Cidade Velha (Oude Stad).

Het belangrijkste plein van Faro

Het belangrijkste plein in het centrum van Faro heet Largo de Se. Aan dit plein ligt ook de gelijknamige kathedraal, die een bijzondere bouwstijl heeft. Door oorlogsgeweld werd deze namelijk keer op keer beschadigd, waarna steeds weer een restauratie in een andere stijl werd uitgevoerd. Van het originele gebouw is – op de klokkentoren en de 2 kruiskapellen na – nauwelijks iets over. Een steenworp verder ligt Nossa Senhora da Assuncao, een voormalig klooster waar nu een archeologisch museum gevestigd is. De collectie geeft een impressie van het bewogen verleden van Faro, met verschillende Romaanse en West-Gotische vondsten.

Wandelen en winkelen in Faro

Een deel van het centrum van Faro is autovrij gemaakt. In deze voetgangerszone vind je een goot aantal winkels die kleding, schoenen en handwerk verkopen. Voor verse producten is de Mercado Municipal een aanrader. Deze markt is vrijwel iedere dag tot ’s avonds laat open en biedt een keur aan lokale lekkernijen, zoals kazen, worsten en snoepgoed.

Vliegtickets Eindhoven - Faro

Je vliegt vanaf Eindhoven Airport met Ryanair en Transavia naar Faro in Portugal.