Vlieg naar Pisa

Pisa

Vliegen naar Pisa

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur
  •  
Boek uw vlucht

Wie kent ’m niet? De scheve Toren van Pisa is alom bekend en roept op tot creatieve fotosessies. Maar hoe bijzonder dit bouwwerk ook is, Pisa heeft meer te bieden. Maak kennis met een charmant Toscaans stadje…

Bezienswaardigheden in Pisa

Het toeristisch hart van Pisa ligt aan het Piazza dei Miracoli (Plein der Wonderen). De maagdelijk witte Toren van Pisa prikkelt er de verbeelding. In het jaar 1137 werd begonnen met de bouw, die maar liefst 235 jaar duurde. Het fundament van deze klokkentoren bestaat uit een aantal palen in de grond, die al tijdens de bouw inzakten en zo een helling van 10% veroorzaakten. Hoewel de Toren het meest bekend is, was dit niet het belangrijkste gebouw van het plein. De Toren stond ten dienste van de middeleeuwse Duomo (Dom), gewijd aan Maria. Het cassetteplafond, de preekstoel, de imposante deuren en de fraaie fresco’s zijn oogverblindend mooi. Tegenover de Dom staat Il Battistero, de grootste doopkapel ter wereld.  Naast de achthoekige doopvont is de preekstoel een opvallend verschijnsel. Het gedetailleerde beeldhouwwerk is van de hand van Giovanni Pisano, die ook wel bekend staat als ‘de eerste moderne beeldhouwer’. Het vierde en laatste wonder op het plein is het Camposanto, een ommuurde begraafplaats in gotische stijl. Zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar in oude luister hersteld en door velen geroemd als ‘de mooiste begraafplaats ter wereld.
Wie Pisa bezoekt, doet er goed aan ook de rest van de stad te verkennen. Daar is het minder toeristisch maar niet minder mooi. Het Piazza dei Cavalieri (ridderplein) toont gebouwen in renaissancestijl, terwijl in de Orto Botanico (botanische tuin) de plaatselijke flora centraal staat. De Amerikaanse kunstenaar Keith Haring heeft aan de Via Zandoni een enorme muurschildering achtergelaten. Simpele figuren in felle kleuren roepen op tot vrede en harmonie in de wereld.

Eten en drinken in Pisa

Honger? Dat gevoel krijg je al snel als je na een dagje cultuursnuiven neerstrijkt op een zonnig terras. Hier proef je de echte Italiaanse keuken met een groot aanbod antipasti, pasta’s en pizza’s. Maak de maaltijd compleet met een Toscaanse wijn als Chianti, Montepulciano of Brunello di Montalcino. En als toetje neem je natuurlijk een ijsje. Italiaans ijs is wereldberoemd en ook in Pisa kun je op verschillende plekken terecht voor een lekker ijsje. De ijssalon ‘La bottega del Gelato’ is in Pisa erg bekend, vaak staan hier mensen in lange rijen voor de salon te wachten. De echte liefhebber heeft dat er natuurlijk voor over.

Vliegtickets Eindhoven - Pisa

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Pisa in Italië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Pisa