Vlieg naar Brindisi

Brindisi

Vliegen naar Brindisi

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 35 minuten
  •  
Boek uw vlucht

‘In de hak van de laars’ ligt Brindisi, een authentiek Italiaans havenstadje. Ooit reisden pelgrims via Brindisi naar het ‘heilige land’, maar de zoektocht naar zielenrust heeft plaatsgemaakt voor een verlangen naar aan zon en rust.

Geschiedenis van Brindisi

Vanwege de strategische ligging heeft Brindisi altijd een belangrijke logistieke rol vervuld. In de Romeinse tijd werden vanuit de haven de koloniën bevoorraad met mensen en materieel. Later volgden de kruisridders en tegenwoordig gaat het vooral om toeristen op doorreis naar het Griekse Corfu. Ook de United Nations Logistic Base (UNLB) heeft hier haar thuisbasis. Vanuit Brindisi worden vredesoperaties overal ter wereld logistiek ondersteund.

Bezienswaardigheden in Brindisi

Brindisi lag aan het einde van de Via Appia, een van de belangrijkste oude Romeinse wegen. Een imposante zuil herinnert hier nog aan. Een strategisch belangrijke stad moest natuurlijk ook verdedigd worden en dat levert fraai militair erfgoed op: Castello Alfonsino en Castello Svevo. In het historische centrum vind je daarnaast nog een kathedraal en een tweetal kerken uit de 11e eeuw: Chiesa del Christo en San Giovanni al Sepolcro.

Mediterraan ritme

Brindisi heeft een typisch mediterraan klimaat: in de zomer stijgt het kwik dagelijks tot 30oC. In de winter wordt het vrijwel nooit ‘kouder’ dan 12oC. Het is hier altijd prettig toeven, dus daal af naar de laars, strijk neer op een van de vele terrassen en geniet van het ontspannen mediterrane levensritme…

Vliegtickets Eindhoven - Brindisi

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Brindisi in Italië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Brindisi