Vlieg naar Napels

Napels

Vliegen naar Napels

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 20 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Met een miljoen inwoners is Napels de op twee na grootste stad van Italië. Het heeft een spectaculaire ligging vlakbij de vulkaan Vesuvius, het beroemde uitzicht op de baai van Napels en de bijzondere eilanden Capri, Ischia en Procida.
Economisch gezien is Napels één van de belangrijkste havens in het Middellandse zeegebied.

Bezienswaardigheden in Napels

Kronkelige, smalle, romantische straatjes, maar voldoende bezienswaardigheden en een prachtige boulevard. Dat symboliseert Napels. De Spaccanapoli is een straat in Napels die het tegenovergestelde is van de stereotype smalle kronkelstraten in Napels. De straat is drie kilometer lang en gaat door het hart van de oude stad.

Napels staat ook wel bekend als gelaagde stad. De speleoloog Vincenzo Albertini leidt toeristen rond door de onderwereld van Napels. In de ondergrondse ruimten van oude tufsteen verbergt zich een ondergronds systeem van gangen en holtes.

Een bezoek aan Pompeï is een echte must en Napels is hiervoor een ideale uitvalbasis. Deze opgegraven stad moet je gezien hebben. Ongehinderd kun je uren door de straten van Pompeï lopen.

Eten en drinken in Napels

De Napolitaanse keuken wordt als één van de beste keukens van de hele wereld beschouwd. Overal in Italië kun je pizza eten, maar Napels is de echte pizzastad en dat is niet zonder reden! Zo is in Napels de beroemde pizza Margherita uitgevonden. Wist je dat de ingrediënten van de pizza op de Italiaanse vlag gebaseerd zijn? Tomaat (rood), mozzarella (wit) en basilicum (groen).
Op de pizza’s mag alleen echte mozzarella van buffelkaas gebruikt worden. Voor je hoofdgerecht eet je nog een antipasti en je eindigt met een heerlijk Italiaans ijsje.

Vliegtickets Eindhoven – Napels

Vanaf Eindhoven vlieg je met Ryanair naar Napels in Italië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Napels