Vlieg naar Oujda

Oujda

Vliegen naar Oujda

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur en 5 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Oujda, gelegen in het Noordoosten van Marokko op zo’n 15 kilometer van de grens met Algerije, is de hoofdstad van de grensstreek Oriental en is een belangrijke handelsstad met 450.000 inwoners. De stad heeft een belangrijk technologisch centrum, Technopol. Toeristen zijn vooral te vinden in de souks van de stad en in de oude medina met de grote moskee.

Bezienswaardigheden in Oujda

In de oude binnenstad van Oujda vind je de oude markt en de Grote Moskee (Jamaa Lakbir) van Oujda. Je bereikt de oude binnenstad via één van de twee historische poorten; Bab Sidi Abdel Wahab of Bab Al-Gharbi. Of bezoek de twee pleinen in de hoofdstraat van Oujda, Place 16 Août en Place 9 Juillet.

Heb je meer interesse in de natuur van Oujda, ga dan naar Sidi Yahya en Sidi Maafa. Zowel de oase van Sidi Yahya als het bosgebied van Sidi Maafa liggen aan de rand van de stad. Het bosgebied ligt in de buurt van de Mohammed I universiteit.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Oujda

Op enkele kilometers afstand van Oujda bevinden zich nog meer interessante bezienswaardigheden. Op 10 kilometer afstand ligt Zouj Bghal, de grensovergang met Algerije. Saidia is een badplaats en ligt op 60 kilometer afstand. Ook is het de moeite om een bezoek te brengen aan Tafoughalt, een warmwaterbron in het Beni Snassen gebergte. Dit ligt op 70 kilometer afstand van Oujda.

Vliegtickets Eindhoven – Oujda

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met JetairFly naar Oujda in Marokko.

Vlieg met deze maatschappijen naar Oujda