Terug

Vliegen naar Marrakesh

De Rode Stad

Middellands zeeklimaat

18 graden

3 uur en 45 minuten

Aan de voet van het Atlasgebergte ligt Marrakesh, de op één na grootste stad van Marokko. 800.000 mensen leven in de ‘Rode Stad’. Rood is de kleur van leven, warmte  en hartstocht. Een passende kleur voor deze betoverende wereld.

Bezienswaardigheden in Marrakesh

Marrakesh bestaat uit een medina (oude stad) en een modern deel. De straatjes zijn vaak smal en worden onderbroken door soeks, marktplaatsen waar vooral ambachtelijk handwerk wordt verkocht.  Wie hier iets wil kopen, moet onderhandelen. Dat is helemaal ingeburgerd en wordt door verkopers ook verwacht. Het is steeds weer een uitdagend spel om de prijs naar een voor beide partijen acceptabel niveau te krijgen. Een bijzondere markt is Djemaa el Fna, waar onder andere textielproducten worden verkocht. De meest wonderlijke figuren passeren hier revue, zoals verhalenvertellers, magiërs, tandentrekkers en slangenbezweerders. Zittend op een terras met een koel drankje is dit plein een dynamisch schouwspel waar je naar blijft kijken.

Marrakesh ontdekken

Aan de voormalige blauwe villa van de Franse schilder Jacques Majorelle ligt een prachtige tuin, Jardin Majorelle. Deze tuin staat heeft een prachtige fontein en staat vol met cactussen, palmbomen en andere bijzondere planten, waartussen vele vogels neerstrijken. Sinds 1947 is zijn tuin open voor publiek. Het Palais de la Bahia werd gebouwd in 1880 en moest vooral groot zijn. Het paleis telt zo een 16 kamers en er zijn diverse tuinen op een totale oppervlakte van 8 hectare grond. Het paleis werd in opdracht van Si Moussa gebouwd. Het paleis moest zo groot worden omdat hij niet wilde dat zijn 4 echtgenotes en 24 bijvrouwen elkaar vanuit de tuin konden zien.

Praktische informatie voor je reis naar Marrakesh

  • In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham

  • In Nederland is het 1 uur later dan in Marokko

  • Het kraanwater in Marokko is niet drinkbaar. Zorg ervoor dat je alleen uit flessen water drinkt

  • Het alarmnummer in Marokko is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Je hebt in Marokko geen wereldstekker nodig

Foto's van Marrakesh

Kleurrijk servies op de markt in Marrakesh

Le jardin majorelle in Marrakesh

Kruiden op de markt in Marrakesh

Vliegtickets Eindhoven - Marrakesh

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair en Transavia naar Marrakesh in Marokko.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Marrakesh

Bekijk ook

Fez

1001 nachten

Meer info

Faro

Hoofdstad van de provincie Algarve

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info