Vlieg naar Marrakesh

Marrakesh

Vliegen naar Marrakesh

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur en 45 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Aan de voet van het Atlasgebergte ligt Marrakesh, de op één na grootste stad van Marokko. 800.000 mensen leven in de ‘Rode Stad’. Rood is de kleur van leven, warmte  en hartstocht. Een passende kleur voor deze betoverende wereld.

Bezienswaardigheden in Marrakesh

Marrakesh bestaat uit een medina (oude stad) en een modern deel. De straatjes zijn vaak smal en worden onderbroken door soeks, marktplaatsen waar vooral ambachtelijk handwerk wordt verkocht.  Wie hier iets wil kopen, moet onderhandelen. Dat is helemaal ingeburgerd en wordt door verkopers ook verwacht. Het is steeds weer een uitdagend spel om de prijs naar een voor beide partijen acceptabel niveau te krijgen. Een bijzondere markt is Djemaa el Fna, waar onder andere textielproducten worden verkocht. De meest wonderlijke figuren passeren hier revue, zoals verhalenvertellers, magiërs, tandentrekkers en slangenbezweerders. Zittend op een terras met een koel drankje is dit plein een dynamisch schouwspel waar je naar blijft kijken.
Aan de voormalige blauwe villa van de Franse schilder Jacques Majorelle ligt een prachtige tuin, Jardin Majorelle. Deze tuin staat heeft een prachtige fontein en staat vol met cactussen, palmbomen en andere bijzondere planten, waartussen vele vogels neerstrijken. Sinds 1947 is zijn tuin open voor publiek.
Het Palais de la Bahia werd gebouwd in 1880 en moest vooral groot zijn. Het paleis telt zo een 16 kamers en er zijn diverse tuinen op een totale oppervlakte van 8 hectare grond. Het paleis werd in opdracht van Si Moussa gebouwd. Het paleis moest zo groot worden omdat hij niet wilde dat zijn 4 echtgenotes en 24 bijvrouwen elkaar vanuit de tuin konden zien.

Het klimaat van Marrakesh

Marrakesh heeft een landklimaat en in de zomer kan het behoorlijk warm worden. In de vele parken en tuinen vind je echter verkoeling. Stuk voor stuk zijn het prettige plekken om te ontspannen. Weer afgekoeld wacht het Marrakesh Museum in het Dar Menebhi Paleis. De collectie bestaat uit traditionele en moderne kunst, maar ook het gebouw is de moeite waard. De zithoeken, binnenplaats met fontein en het uitbundige tegel- en houtsnijwerk laten zien waar de Andalusische architectuur voor staat.

Eten en drinken in Marrakesh

Djemaa el Fna herbergt veel kraampjes met traditioneel Marokkaans eten, lekker en goedkoop. In de medina vind je bistro’s en restaurants met Franse keuken, een herinnering aan de koloniale tijd.De meest genuttigde drank is thee, ook wel Berber whiskey genoemd. Wat de gelegenheid ook is, thee is altijd een passende keuze.

Vliegtickets Eindhoven - Marrakesh

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Marrakesh in Marokko.