Het is druk op de luchthaven.

We raden je aan om 2,5 tot 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven.

Goed voorbereid op reis

media-block
Terug

Vliegen naar Manchester

Vaak de hoofdstad van het noorden genoemd

Landklimaat

6 graden

1 uur en 15 minuten

Zeg je Manchester, dan denk je natuurlijk meteen aan de thuisstad van de wereldberoemde voetbalclubs Manchester United en Manchester City. Naast voetbalstad, is Manchester een prachtige stad om te bezoeken. Er zijn genoeg musea en kunstgalerijen voor de niet voetballiefhebbers. De stad Manchester telt met haar omgeving circa 2,6 miljoen inwoners en is met name bekend om haar architectuur, cultuur, muziek scene, haar universiteit en de wetenschappelijke en technische output die bedrijven en instellingen leveren. Manchester is na Londen en Edinburgh de door toeristen meest bezochte stad in het Verenigd Koninkrijk.

media-block

Bezienswaardigheden Manchester

In Manchester staan veel bekende, prachtige historische gebouwen. Bezoek bijvoorbeeld de meer dan 600 jaar oude Kathedraal van Manchester, de neogotische bibliotheek John Rylands Library, Town hall of Beetham Tower (het hoogste gebouw van Manchester). Ondanks de vele historische bezienswaardigheden is Manchester een bloeiende stad met moderne kantoorgebouwen, winkelgebieden en hippe uitgaansgelegenheden. Albert square is het belangrijkste plein van Manchester. Hier vind je de meest indrukwekkende gebouwen, namelijk de Manchester Town Hall. Town hall is het stadshuis van Manchester en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Manchester. Het is op het zicht een redelijk moderne kathedraal, en is ook zeker een bezoekje waard.

media-block

Manchester ontdekken

Heb je even genoeg van de drukte in de stad, breng een bezoekje aan het Heaton Park. Met een oppervlakte van 2,5 km² is het park het grootste park van Manchester. In het park vind je het 18de-eeuwse Heaton Hall. Het gebouw en interieur zijn gerestaureerd en je vindt er een mooie collectie aan meubels en muziekinstrumenten. Verder kun je in het park Heaton Hall heerlijk ontspannen dankzij de speeltuinen, cafés, tennisbanen en te huren bootjes. In Manchester staan veel bekende, prachtige historische gebouwen. Bezoek bijvoorbeeld de meer dan 600 jaar oude Kathedraal van Manchester, de neogotische bibliotheek John Rylands Library, Town hall of Beetham Tower (het hoogste gebouw van Manchester). Ondanks de vele historische bezienswaardigheden is Manchester een bloeiende stad met moderne kantoorgebouwen, winkelgebieden en hippe uitgaansgelegenheden.

Praktische informatie voor je reis naar Manchester

  • In Manchester is het 1 uur vroeger dan in Nederland

  • Je betaalt in Manchester met de pond

  • Je kunt het kraanwater in Manchester drinken

  • Je hebt een wereldstekker nodig in Manchester

  • In Manchester rijden bussen, trams en treinen. In tegenstelling tot Londen rijdt er geen metro. De bussen zijn het meest gebruikelijke openbaar vervoer

Foto's van Manchester

Kathedraal in Manchester

Manchester John Rylands Library

Manchester Beetham Tower

media-block

Vliegtickets Eindhoven - Manchester

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Manchester in Engeland.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Manchester

media-block

Al nagedacht over je terugreis?

Regel alvast je fast track en lounge voor je terugvlucht vanaf Manchester naar Eindhoven Airport.

Bekijk ook

Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk

Meer info

Edinburgh

De hoofdstad van Schotland

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info