Vlieg naar Manchester

Manchester

Vliegen naar Manchester

  • Landklimaat
  • 1 uur en 15 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Zeg je Manchester, dan denk je natuurlijk meteen aan de thuisstad van de wereldberoemde voetbalclubs Manchester United en Manchester City.
Naast voetbalstad, is Manchester een prachtige stad om te bezoeken. Er zijn genoeg musea en kunstgalerijen voor de niet voetballiefhebbers.

Top 3 meest bezochte steden

De stad Manchester telt met haar omgeving circa 2,6 miljoen inwoners en is met name bekend om haar architectuur, cultuur, muziek scene, haar universiteit en de wetenschappelijke en technische output die bedrijven en instellingen leveren. Manchester is na Londen en Edinburgh de door toeristen meest bezochte stad in het Verenigd Koninkrijk.

Allure van Londen

Manchester beschikt zeker wat van de allure van Londen.  Ook in Manchester vind je verschillende theaters met bekende shows, een eigen China Town, verschillende muziek- en eetgelegenheden. Voor een lekker hapje kun je het beste naar Curry mille in de wijk ‘Rusholme’, hier vind je meer dan 200 restaurants.

Manchesters bekende bouwwerken

In Manchester staan veel bekende, prachtige historische gebouwen. Bezoek bijvoorbeeld de meer dan 600 jaar oude Kathedraal van Manchester, de neogotische bibliotheek John Rylands Library, Town hall of Beetham Tower (het hoogste gebouw van Manchester). Ondanks de vele historische bezienswaardigheden is Manchester een bloeiende stad met moderne kantoorgebouwen, winkelgebieden en hippe uitgaansgelegenheden.

Bezienswaardigheden in Manchester

Albert square is het belangrijkste plein van Manchester. Hier vind je de meest indrukwekkende gebouwen, namelijk de Manchester Town Hall.
Town hall is het stadshuis van Manchester en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Manchester. Het is op het zicht een redelijk moderne kathedraal, en is ook zeker een bezoekje waard. Ondanks de moderne uitstraling stamt Manchesters Cathedral uit de Middeleeuwen en is deze voor het laatst gerestaureerd in het Victoriaanse tijdperk. Heb je even genoeg van de drukte in de stad, breng een bezoekje aan het Heaton Park. Met een oppervlakte van 2,5 km² is het park het grootste park van Manchester. In het park vind je het 18de-eeuwse Heaton Hall. Het gebouw en interieur zijn gerestaureerd en je vindt er een mooie collectie aan meubels en muziekinstrumenten. Verder kun je in het park Heaton Hall heerlijk ontspannen dankzij de speeltuinen, cafés, tennisbanen en te huren bootjes.

Winkelen in Manchester

Market Street en King Street zijn de twee belangrijkste winkelstraten van Manchester. Bovendien ligt hier ook Arndale, het grootste downtown shopping center van Engeland.
Meer op zoek naar een koopje? Bezoek dan Lowry Outlet Mall, hier heb je meer dan 80 outletshops.

Vliegtickets Eindhoven - Manchester

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Manchester in Groot-Brittannië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Manchester