Terug

Vliegen naar Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken

Gematigd zeeklimaat

3 graden

1 uur en 30 minuten

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en telt circa 550.000 inwoners. De bekendste inwoners van Kopenhagen hebben blauw bloed, want al in de 15e eeuw werd de stad de residentie van de oudste monarchie ter wereld. Met vele prachtige paleizen tot gevolg, zoals Paleis Amalienborg.

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

De Kleine Zeemeermin is niet groot, maar wel de grootste attractie in Kopenhagen. Een stukje historie dat nog altijd hip en actueel is, precies zoals Kopenhagen dat ook is. Wil je kennis maken met de culturele geschiedenis van Denemarken, breng dan een bezoekje aan Nationalmuseet. Dit is het Nationaal Museum van Kopenhagen en ligt vlak bij Strøget. Voor een panoramisch uitzicht over de stad Kopenhagen is een bezoek aan de Rundetårn (ronde toren) een must. Van boven valt het oog al snel op de Strøget, de langste winkelstraat van Kopenhagen en van Europa. Vanaf het Raadhuisplein passeert een uitgebreid aanbod hippe winkels de revue. Voor shoppers een paradijs, maar ook de moeite waard voor wie niet van winkelen houdt: straatartiesten zorgen doorlopend voor vermaak.

Kopenhagen ontdekken

In Kopenhagen ligt alles op loopafstand, dus restaurants zijn altijd in de buurt. De Nyhavn is daarvoor een goede bestemming. Statige, kleurrijke koopmanshuizen herinneren aan het handelsverleden van Kopenhagen, sommige van deze huizen zijn zelfs meer dan 300 jaar oud. Onder andere Hans Christiaan Andersen heeft in meerdere van deze huizen gewoond en gewerkt. Tegenwoordig draait het echter allemaal om gezelligheid, met cafés en restaurants in overvloed.  Hier kun je kennismaken met lokale gerechten als Gravad laks (gerookte zalm), Smørrebrød (roggebrood) en de bekendste Deense blondjes: Tuborg en Carlsberg.

Praktische informatie voor je reis naar Kopenhagen

  • Er is geen tijdverschil tussen Kopenhagen en Eindhoven

  • Voor het openbaar vervoer in Kopenhagen kun je de metro, bus, trein of taxi pakken om Kopenhagen te ontdekken. Een veelgebruikt alternatief is de fiets.

  • In Denemarken betaal je met de Deense kroon

  • Het alarmnummer in Denemarken is hetzelfde als dat van Nederland, namelijk 112

  • In de meeste gevallen heb je in Denemarken geen wereldstekker nodig. Wij adviseren om deze toch voor de zekerheid mee te nemen

Foto's van Kopenhagen

De kleine zeemeermin

Pretpark Tivoli in Denemarken centrum

Paard en wagen in Kopenhagen

Vliegtickets Eindhoven - Kopenhagen

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia rechtstreeks naar Kopenhagen in Denemarken.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Kopenhagen

Transavia
Transavia

Transavia

Bekijk ook

Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon

Meer info

Paphos

De havenstad van Cyprus

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info