Vlieg naar Kopenhagen

Kopenhagen

Vliegen naar Kopenhagen

  • Gematigd zeeklimaat
  • 1 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Ze brak een arm, werd beschilderd en meerdere malen onthoofd. Toch is en blijft ze het symbool van Kopenhagen. Het wereldberoemde beeld van de Kleine Zeemeermin behoort tot de meest gefotografeerde ter wereld. Een stukje historie dat nog altijd hip en actueel is, precies zoals Kopenhagen dat ook is.

Blauw bloed in Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en telt circa 550.000 inwoners. De bekendste inwoners van Kopenhagen hebben blauw bloed, want al in de 15e eeuw werd de stad de residentie van de oudste monarchie ter wereld. Met vele prachtige paleizen tot gevolg, zoals Paleis Amalienborg. Onder toeziend oog van een immense standbeeld van koning Frederik V is het mogelijk een deel van het paleis te verkennen. Een verrassend kijkje achter de schermen, want de koninklijke kamers zijn nog zoveel mogelijk intact gelaten.

Panoramisch uitzicht over Kopenhagen

Voor een panoramisch uitzicht over de stad Kopenhagen is een bezoek aan de Rundetårn (ronde toren) een must. In 1637 werd de eerste steen gelegd voor deze oudste sterrenwacht van Europa. Van boven valt het oog al snel op de Strøget, de langste winkelstraat van Kopenhagen en van Europa. Vanaf het Raadhuisplein passeert een uitgebreid aanbod hippe winkels de revue. Voor shoppers een paradijs, maar ook de moeite waard voor wie niet van winkelen houdt: straatartiesten zorgen doorlopend voor vermaak.

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

De Kleine Zeemeermin is niet groot, maar wel de grootste attractie in Kopenhagen. Naast de Kleine Zeemeermin zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden te bezoeken. Midden in het centrum van Kopenhagen vind je het pretpark Tivoli. Het pretpark is geopend in 1843 en heeft 25 attracties. ’s Avonds is het prachtig verlicht met 115.000 lampjes. Wil je liever kennis maken met de culturele geschiedenis van Denemarken, breng dan een bezoekje aan Nationalmuseet. Dit is het Nationaal Museum van Kopenhagen en ligt vlak bij Strøget.

Kopenhaagse gezelligheid

In Kopenhagen ligt alles op loopafstand, dus restaurants zijn altijd in de buurt. De Nyhavn is daarvoor een goede bestemming. Statige, kleurrijke koopmanshuizen herinneren aan het handelsverleden van Kopenhagen, sommige van deze huizen zijn zelfs meer dan 300 jaar oud. Onder andere Hans Christiaan Andersen heeft in meerdere van deze huizen gewoond en gewerkt. Tegenwoordig draait het echter allemaal om gezelligheid, met cafés en restaurants in overvloed.  Hier kun je kennismaken met lokale gerechten als Gravad laks (gerookte zalm), Smørrebrød (roggebrood) en de bekendste Deense blondjes: Tuborg en Carlsberg.

Vliegtickets Eindhoven - Kopenhagen

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Kopenhagen.

Vlieg met deze maatschappijen naar Kopenhagen