Terug

Vliegen naar Izmir

Fijne sfeer en goede ligging

Tropisch klimaat

14 graden

3 uur en 20 minuten

Aan het water in het westen van Turkije vind je het prachtige Izmir. Gezellige kleine straatjes en prachtige bouwwerken kenmerken deze stad. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, zodat ouders ook hun welverdiende vakantie krijgen. Wordt het een luxe resort of juist een culturele bed en breakfast? De keuze is aan jou!

Bezienswaardigheden in Izmir

De klokkentoren op het Konakplein is al meer dan 100 jaar oud. Vanuit dit punt kun je goed de stad verkennen. Op het plein zie je vaak straatverkopers die duivenvoer aanbieden. Naast deze verkopers zie je ook veel gezinnen met kinderen, die op het plein genieten van een ijsje. Naast de klokkentoren valt de kleurrijke moskee ook meteen op. Deze moskee trekt elk jaar weer veel bezoekers. Vroeger was Ancient Agora de marktplaats waar inwoners samen kwamen om hun wekelijkse inkopen te doen. Er is nog steeds een deel van de oude muren te zien, en zelfs een aantal pilaren staan nog overeind. Als je nog iets van de oude Romeinse stad wil zien is dit absoluut the place to be!

Izmir ontdekken

In de straatjes van Alsanak is een bijzondere combinatie van stijlen te zien, zo heb je bijvoorbeeld een aantal hele moderne, met daarlangs oude gebouwen. Ze liggen in de meest populaire wijk van de stad met verschillende grote winkelstraten. Je vindt hier onder andere ZARA, Nike of Tommy Hilfiger. Aan de overkant van deze wijk loop je over een prachtige boulevard, waar mensen gezellig samen dineren of borrelen onder het genot van Turkse muziek. In het Kulturpark in Izmir is altijd iets te doen; er zijn onder andere een dierentuin en pretpark te vinden. Ideaal dus voor een gezinsvakantie, waar je heel wat uren hier kunt spenderen. Je leest het al... Izmir is erg divers en perfect voor alle leeftijden!

Praktische informatie voor je reis naar Izmir

  • In Turkije betaal je met de Turkse Lira. Echter kun je op veel plekken ook gewoon met de Euro betalen

  • Het alarmnummer in Turkije is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het wordt afgeraden om het kraanwater in Turkije te drinken. Zorg dus dat je water altijd uit flessen drinkt

  • Je hebt in Turkije geen wereldstekker nodig

  • Het is een uur later in Turkije dan in Nederland

Foto's van Izmir

Bibliotheek van Celsus in Izmir

Eten in Izmir

Vijgenboom in Izmir

Vliegtickets Eindhoven - Izmir

Je vliegt vanaf Eindhoven Airport met SunExpress naar Izmir in Turkije.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Izmir

SunExpressSunExpress

SunExpress

Bekijk ook

Istanbul

De parel van Turkije

Meer info

Antalya

De parel van de Turkse Riviera

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info