Vlieg naar Istanbul

Istanbul

Istanbul, op de grens van Azië en Europa

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur en 15 minuten
  •  
Zoek & Boek

Letterlijk op de grens van Azië en Europa ligt een bijzondere stad. Ooit de trotse hoofdstad van het Byzantijnse Rijk, tegenwoordig een moderne metropool met 13 miljoen inwoners. En zoals Napoleon zei: ‘Als de wereld slechts één enkele staat was, zou Istanbul de hoofdstad zijn’. Eigenlijk kun je dat niet uitleggen, je moet het zelf meemaken.

Bezienswaardigheden in Istanbul

Over de bezienswaardigheden van Istanbul kun je boeken vol schrijven. Er zijn vele paleizen, kastelen, poorten, moskeeën, musea, kerken, synagogen en monumenten.
Van de honderden moskeeën zijn de Süleymaniye-moskee en de Sultan Ahmetmoskee (Blauwe Moskee) de bekendste. Indrukkend met haar koepels en zes minaretten is de Blauwe Moskee zeker. De moskee is bezaaid met geglazuurde tegeltjes in blauw, groen en roodbruin.
Het verzonken paleis, zo wordt Basilica Cisterne ook wel genoemd. Dit komt omdat het eigenlijk een ondergrondse wateropslagplaats is. In tijden van gevaar kon men hier voor langere tijd water opslaan en via een aquaduct kwam er water uit het Belgrado-woud in de Basilica Cisterne. Door de enorme afmetingen kon hier met gemak 80.000 m3 water in. Nu is de Basilica Cisterne een populaire bezienswaardigheid en zijn er al verschillende films opgenomen, waaronder James Bond From Russia With Love en The International.
Ook de Kapalıçarşı (Grote Bazaar) geniet wereldfaam. Deze enorme overdekte markt bestaat uit rond de 60 straten en 1.200 winkels die vooral sieraden, aardewerk, tapijten en specerijen verkopen.

Duizend-en-een-nacht in Istanbul

Wie wil wegdromen in de sfeer van duizend-en-een-nacht, moet zeker een bezoek brengen aan het Topkapipaleis en het Dolmabahcepaleis. Het Topkapipaleis is de best bezochte bezienswaardigheid van Istanbul. Het paleis was jarenlang het onderkomen van de Osmaanse sultans, maar dient tegenwoordig als museum en geeft een goed beeld van hoe de sultans vroeger leefden. Het is uitgestrekt complex met binnentuinen en paviljoens. Vergeet niet een rondleiding door de harem, hier verbleven de 400 vrouwen van de sultan.
Een romantische boottocht over de Bosporus naar de Prinseneilanden is een goed idee. Auto’s zijn daar niet toegestaan en dat creëert een straatbeeld met paarden, koetsen en fietsen.

Het nachtleven van Istanbul

Tot slot het nachtleven: dat is in wereldstad Istanbul goed ontwikkeld en speelt zich op verschillende, soms wisselende plekken af. Luxe clubs vind je over het algemeen op dakterrassen bovenin flats, waar fenomenaal uitzicht is gegarandeerd. Met een wat kleiner budget kun je in de straten İstiklal Caddesi en Reassürans Pasajı ook prima terecht. In de zomer worden er aan de kust doorlopend feesten georganiseerd.

Istanbul – Eindhoven vliegtickets

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Istanbul.

Vlieg met deze maatschappijen naar Istanbul