Het is druk op Eindhoven Airport

Kom 2,5 tot 3 uur voor vertrek van je vlucht naar de luchthaven, kom niet eerder.

Bereid je voor met onze tips

Drukte in de vakantie

De zomervakantie is voor veel mensen dé periode om op reis te gaan. Vrij van werk, de schoolvakanties en een fijne temperatuur in veel steden in het buitenland maakt het een populaire tijd om de koffers te pakken. Dat zie je terug in het aantal passagiers in de terminal.

Momenteel is het erg druk op Eindhoven Airport. Samen met onze partners op de luchthaven doen we onze uiterste best om de start van je reis zo aangenaam mogelijk te maken. Daarnaast hebben we alle tips en informatie hieronder ook op een rij gezet. Zo ga jij goed voorbereid op reis.

Aanwezig op de luchthaven

Kom niet eerder dan 3 uur van tevoren naar de luchthaven. Het is niet nodig om eerder dan 3 uur aanwezig te zijn. Dan is het nog niet mogelijk om je bagage in te checken en sta je onnodig te wachten. Vlieg je vroeg in de ochtend? Let op, de luchthaven is vanaf 04.30 uur geopend.

Inchecken

Zorg dat je thuis vooraf al online hebt ingecheckt. Na inchecken ontvang je je boarding pass die je nodig hebt om door de security check te gaan. Vind hier meer informatie over inchecken.

  • Heb je thuis online ingecheckt en reis je met ruimbagage? Ga dan bij aankomst op Eindhoven Airport niet in de rij voor security staan, maar ga de terminal in naar de Drop & Go balies aan de linkerkant. Hier kan je zelf een bagagelabel printen en je bagage inleveren.

  • Heb je nog niet vooraf online ingecheckt? Ook dan ga je eerst de terminal in om naar de incheckbalies van jouw luchtvaartmaatschappij te gaan waar de medewerker je boarding pass verzorgt en je bagage aanneemt.

  • Reis je enkel met handbagage én ben je al ingecheckt? Sluit dan aan in de rij voor de security check.

Na het afgeven van je ruimbagage sluit je aan in de rij voor de security check.

Security Check

Momenteel is het erg druk voor de security check. Moet je nog inchecken of ruimbagage afgeven? Ga dan eerst in de terminal naar de incheckbalies, zie hierboven. Sluit daarna aan in de rij voor de security check. Iedereen die vanaf Eindhoven Airport vertrekt gaat door de security check. Ga niet eerder dan 3 uur voor vertrek in de rij staan. De rij buiten wordt aangegeven door borden in en rondom de tenten.

We werken erg hard om iedereen zo snel mogelijk door de security check te laten gaan. Er lopen medewerkers in gele hesjes rond om reizigers naar voren te roepen. Houd zelf hiervoor ook de vluchtinformatieschermen in de terminal in de gaten of, als je buiten in de rij staat, de website van Eindhoven Airport met alle vertrektijden. Wordt jouw vlucht omgeroepen, of staat deze op de schermen met omschrijving ‘security check zone A’? Ga dan langs de rij af naar de ingang van de security check waar zone A staat aangegeven.

Kan je door de security check gaan? Lees hier de tips om je alvast zo goed mogelijk voor te bereiden.

Voorzieningen voorterrein

Wachten is nooit leuk. Om dit een beetje aangenamer te maken hebben we meerdere voorzieningen op het voorterrein geplaatst. Zo zijn er meerdere tenten geplaatst zodat je beschut tegen de weersomstandigheden in de rij kan staan. Ook is er een watertappunt geplaatst waar je je flesje met drinkwater kan vullen en staat er een foodtruck op het voorterrein. De toiletten in de terminal zijn bereikbaar.

Assistentie

Heb je assistentie nodig? Laat dit dan tijdig weten en vraag deze uiterlijk tot 48 uur voor vertrek (of aankomst) aan bij je luchtvaartmaatschappij. Vind hier meer informatie over het aanvragen van assistentie.

Fast Track

Op dit moment is het niet mogelijk om de Fast Track te boeken of te gebruiken. De Fast Track lane is gesloten. Het is dus niet mogelijk om met een Fast Track ticket sneller door de security check te gaan. Heb je eerder al Fast Track tickets via je luchtvaartmaatschappij aangeschaft? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij.