Het is druk op Eindhoven Airport

Kom 2,5 tot 3 uur voor vertrek van je vlucht naar de luchthaven, kom niet eerder.

Bereid je voor met onze tips

Terug

Vliegen naar Bratislava

De hoofdstad van Slowakije

Gematigd landklimaat

13 graden

1 uur en 45 minuten

Als hoofdstad van een jonge republiek heeft Bratislava een hoop te verduren gehad. De stad is het levende voorbeeld van dat er in een korte periode ontzettend veel kan groeien en ontwikkelen; als je er maar écht voor gaat. Als het culturele, economische en politieke middelpunt van Slowakije, laat Bratislava aan al zijn bezoekers en inwoners zien wat de stad te bieden heeft. En dat is een hoop! In 25 jaar tijd is de jonge hoofdstad uitgegroeid tot de perfecte mix tussen modern en historisch. En dat zie je overal in terug.

Bezienswaardigheden in Bratislava

De bezienswaardigheid die je absoluut niet mag mislopen is het kasteel van Devín; een ruïne op een berg waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over de Donau en de Morava rivier. Het prachtige aan deze locatie, is dat je vanaf het uitkijkpunt de restjes van het historische IJzeren Gordijn kunt terugzien. Een belangrijke tip: zorg er in ieder geval voor dat je stevige schoenen voor de klim bij je hebt. Boekenwurmen kunnen hun hart ophalen in de stadsgalerij van Bratislava, waar ’the Passage’ te zien is; een illusionaire eindeloze ruimte vol boeken wat door veel experts als iets bijzonders wordt gezien. Dat er genoeg te ontdekken is in deze indrukwekkende stad, dat is één ding wat zeker is!  

Bratislava ontdekken

Bratislava brengt, net als een hoop andere (hoofd)steden in centraal Europa, een hoop geschiedenis met zich mee. Toen Bratislava zo’n vijfentwintig jaar geleden voor de derde keer uitgeroepen werd tot hoofdstad en dit maal van de republiek Slowakije, heeft de stad zijn uiterste best gedaan om door te groeien naar een sprankelende plek waar toeristen graag komen. En of dat gelukt is! Vandaag de dag is Bratislava een populaire bestemming voor een citytrip. De historische binnenstad oogt na een hoop restauraties ontzettend fotogeniek en sfeervol en je kunt hier tegen betaalbare prijzen neerstrijken op het terras voor een hapje of een drankje.

Praktische informatie voor je reis naar Bratislava

  • Er is geen tijdsverschil tussen Bratislava en Nederland

  • In Slowakije kun je gewoon met de Euro betalen

  • Het alarmnummer in Bratislava is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het kraanwater in Bratislava kun je gewoon drinken

  • In Slowakije heb je geen wereldstekker nodig

Foto's van Bratislava

Blauwe kerk in Bratislava

Ornate trappen in Bratislava

Plein met blauwe kerk in Bratislava

Vliegtickets Eindhoven - Bratislava

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair rechtstreeks naar Bratislava in Slowakije.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Bratislava

Bekijk ook

Athene

De hoofdstad van Griekenland

Meer info

Boergas

Gelegen aan de zwarte zee

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info