Vlieg naar Bratislava

Bratislava

Vliegen naar Bratislava

  • Gematigd landklimaat
  • 1 uur en 45 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Als hoofdstad van een jonge republiek heeft Bratislava een hoop te verduren gehad. De stad is het levende voorbeeld van dat er in een korte periode ontzettend veel kan groeien en ontwikkelen; als je er maar écht voor gaat. Als het culturele, economische en politieke middelpunt van Slowakije, laat Bratislava aan al zijn bezoekers en inwoners zien wat de stad te bieden heeft. En dat is een hoop! In 25 jaar tijd is de jonge hoofdstad uitgegroeid tot de perfecte mix tussen modern en historisch. En dat zie je overal in terug.

Van een verwoeste naoorlogse stad tot een hippe metropool

Bratislava brengt, net als een hoop andere (hoofd)steden in centraal Europa, een hoop geschiedenis met zich mee. Toen Bratislava zo’n vijfentwintig jaar geleden voor de derde keer uitgeroepen werd tot hoofdstad en dit maal van de republiek Slowakije, heeft de stad zijn uiterste best gedaan om door te groeien naar een sprankelende plek waar toeristen graag komen. En of dat gelukt is! Vandaag de dag is Bratislava een populaire bestemming voor een citytrip. De historische binnenstad oogt na een hoop restauraties ontzettend fotogeniek en sfeervol en je kunt hier tegen betaalbare prijzen neerstrijken op het terras voor een hapje of een drankje.

Deze bezienswaardigheden mag je in Bratislava niet missen

De bezienswaardigheid die je absoluut niet mag mislopen is het kasteel van Devín; een ruïne op een berg waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over de Donau en de Morava rivier. Het prachtige aan deze locatie, is dat je vanaf het uitkijkpunt de restjes van het historische IJzeren Gordijn kunt terugzien. Een belangrijke tip: zorg er in ieder geval voor dat je stevige schoenen voor de klim bij je hebt!

Nog niet uitgekeken? Dan kun je de gehele stad bekijken vanuit de UFO bar op 95 meter hoogte. Je kunt maar liefst tot 100 kilometer ver kijken! En je kunt er meteen genieten van een heerlijke maaltijd op een bijzondere locatie. Boekenwurmen kunnen hun hart ophalen in de stadsgalerij van Bratislava, waar ’the Passage’ te zien is; een illusionaire eindeloze ruimte vol boeken wat door veel experts als iets bijzonders wordt gezien. Dat er genoeg te ontdekken is in deze indrukwekkende stad, dat is één ding wat zeker is!  

Vliegen vanaf Eindhoven Airport naar Bratislava

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je rechtstreeks naar de internationale luchthaven M.R. Štefánika, waarna je na zo’n tien kilometer in het centrum van de fantastische en hypermoderne stad staat. Ga jij hier binnenkort een kijkje nemen?

Vlieg met deze maatschappijen naar Bratislava