Vlieg naar Bilbao

Bilbao

Vliegen naar Bilbao

  • Mediterraan klimaat
  • 2 uur en 10 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Bilbao is de grootste stad van de Spaanse regio Baskenland. De Spaanse stad is de afgelopen jaren een transformatie ondergaan en is van een industriestad uitgegroeid tot één van de populairste city-trips naar Spanje!

Bezienswaardigheden in Bilbao

In Bilbao is er aan kunst en cultuur zeker geen gebrek. Van de mooie Kathedraal Santiago en de bijzondere Zubizuri brug, tot de nummer één bezienswaardigheid: het Guggenheim Museum.

De komst van het Guggenheim heeft een grote bijdrage geleverd aan de transformatie van de stad. Het gebouw zelf is al een kunstwerk op zich. Dit is bedekt met titaniumplaten en hierdoor schittert het gebouw in het zonlicht. Het Guggenheim Museum is een van de belangrijkste musea voor moderne kunst. In het museum zijn twintig galerijen te zien, verdeeld over 10.560 vierkante meter. Een echte must-see voor de kunst, cultuur en architectuur liefhebbers!

Een andere opvallende bezienswaardigheid is de Puppy. Dit 12 meter hoge kunstwerk is bekleed met wel 70.000 bloemen. Dit bijzondere kunstwerk is in de vorm van, je raadt het al, een puppy!

Eten en drinken in Bilbao

Alhoewel het Guggenheim een zeer grote trekpleister is, mag het eten en drinken in Bilbao niet vergeten worden. Kleine hapjes genaamd Pintxos zijn typisch in deze streek. In de prachtige oude binnenstad van Bilbao is deze Baskische tapas in vele lokale restaurants (Sidrerias) verkrijgbaar. Daarnaast schenken ze in deze Sidrerias ook Baskische lokale witte wijn genaamd Chacoli of Txakoli. Ultiem genieten!

Vliegtickets Eindhoven – Bilbao

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Bilbao in Spanje.

Vlieg met deze maatschappijen naar Bilbao