nieuws

28-11-2023

Impact Fonds ontvangt stichtingen en organisaties op Giving Tuesday 2023

Deel

Op 28 november, wereldwijd Giving Tuesday 2023, waren 11 regionale stichtingen en organisaties te gast op Eindhoven Airport. In het Business Centre van de luchthaven kwamen ze bijeen in het kader van het Eindhoven Airport Impact Fonds. Dit fonds ondersteunt initiatieven uit de regio die mensen tot elkaar brengen. De aanwezige partijen ontvingen dit jaar elk tot duizend euro als steuntje in de rug om hun doelstellingen een stapje dichterbij te brengen.

Aanwezig waren vertegenwoordigers van Stichting Comité Open Monumentendag Oirschot, voetbalvereniging DBS uit Eindhoven, het Bladelse Podium 10, buurtvereniging Batadorp uit Best, de carnavalsvereniging Oostelbeers, Stichting Bibberblues uit Eersel, Triathlon Het Groene Woud in Oirschot, de kindervakantieweek Meerhoven, Stichting de Witte Raaf/Saam uit Eindhoven, Stichting Cultuur Casteren en Sterk voor Matchis uit Eindhoven.

In totaal ondersteunde de luchthaven dit jaar 16 projecten. De andere begunstigden waren Theater ’t Ros uit Knegsel, Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde, Vakantiejeugdwerk Oostelbeers, Dorpsinitiatief Borkel & Schaft en de Eindhoven Maatjes.

Dit is het tweede jaar dat de Eindhovense luchthaven activiteiten bevordert die mensen op lokaal niveau met elkaar verbinden. Verbindingen tussen mensen stimuleren is het hoofddoel van het Impact Fonds. Zie deze link voor meer informatie over het fonds dat ook in 2024 lokale initiatieven blijft ondersteunen.