nieuws

11-05-2023

Eindhoven Airport biedt vooraf te boeken tijdslot aan voor de veiligheidscontrole

Deel

Het is voor vertrekkende reizigers vanaf Eindhoven Airport nu mogelijk om van tevoren gratis een tijdslot te reserveren voor de veiligheidscontrole.

Door gebruik te maken van een gereserveerd tijdslot kunnen reizigers op een zelfgekozen tijdstip toegang krijgen bij de veiligheidscontrole. Hierdoor weten ze precies hoe laat ze bij de veiligheidscontrole verwacht worden en wordt voorkomen dat men onnodig te vroeg op de luchthaven aanwezig is waardoor rijen kunnen ontstaan.

Deze service heeft alleen betrekking op de veiligheidscontrole. Reizigers dienen wel zelf voldoende tijd te reserveren om in te checken dan wel ruimbagage af te geven (in de vertrekhal).  Het tijdslot is vanaf drie dagen voor vertrek online te reserveren via de Eindhoven Airport website. Na het maken van een reservering, ontvangen reizigers een bevestigingsmail met QR-code. Deze QR-code wordt op de luchthaven bij het toegangspunt voor de veiligheidscontrole door een medewerker van Eindhoven Airport gescand.

Het gebruik van tijdslots draagt bij aan een verbetering van het aanmeldpatroon van de reiziger, een vlotte doorstroming bij het securityproces en een verbetering van de passagiersbeleving. De mogelijkheid om vooraf een tijdslot te boeken is een pilot van zes maanden en duurt tot eind oktober. Daarna wordt geëvalueerd of en hoe de pilot wordt voortgezet.