nieuws

15-04-2024

Dagelijks minstens 20.000 passagiers in (periode rond) meivakantie

Deel

Eindhoven Airport maakt zich op voor de meivakantie. De luchthaven verwacht in de (periode rond de) meivakantie dagelijks zo’n 20.000 tot 24.000 passagiers per dag (vertrekkend en aankomend opgeteld). Voor velen- en zo ook voor de luchthaven- duurt de meivakantie langer dan de officiële meivakantieweek van zaterdag 27 april tot en met zondag 5 mei. De drukste dagen op de luchthaven zijn de vrijdag, zondag en maandag.

In en rond de meivakantie reizen per week zo'n 150.000 passagiers vanaf of naar Eindhoven Airport (aankomend en vertrekkend opgeteld).In de week van maandag 29 april tot en met 5 mei verwacht Eindhoven Airport 431 vertrekkende vluchten (circa 61 per dag). Dat aantal ligt in de week daarvoor op 420 vertrekkende vluchten (60 per dag) en in de week na de officiële meivakantie op 435 vertrekkende vluchten (circa 62 per dag). Hiermee ligt het aantal vluchten op hetzelfde niveau als vorig jaar in/rond de meivakantie.

Eindhoven Airport adviseert passagiers om de vlucht vooraf thuis online in te checken bij de luchtvaartmaatschappij en een gratis tijdslot voor de veiligheidscontrole te reserveren via de website van Eindhoven Airport. Verder raadt de luchthaven reizigers aan om in ieder geval minimaal twee uur voor vertrek van de vlucht aanwezig te zijn op de luchthaven. Check dit sowieso bij de luchtvaartmaatschappij. Kom en boek vooraf online een parkeerplaats via de site van de luchthaven. De terminal gaat om 4.30 uur open. Vanaf dat tijdstip is ook de veiligheidscontrole open. Meer tips om voorbereid op reis te gaan zijn te vinden op de site.