Hulp voor mindervaliden

Eindhoven Airport biedt aan mindervalide reizigers bijzondere voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen. Hieronder staat hoe je assistentie kunt krijgen bij vervoer op de luchthaven, waar de voorzieningen zijn en welke zaken bijzondere aandacht vragen.

Let op: Op P2 zijn parkeerplaatsen ingericht voor het afzetten en ophalen van mindervaliden.
Momenteel is, in verband met de bouw van de parkeergarage, P1 op Eindhoven Airport gedeeltelijk gesloten. Daarom kun je op vertoon van je invalidenpas terecht op de invalidenparkeerplaatsen op P2. Bij vertrek kun je je parkeerticket afrekenen bij de informatiebalie en maak je gebruik van een gereduceerd tarief op vertoon van je invalidenpas. Het tarief dat hiervoor berekend wordt is het P5 bronze tarief dat geldt voor niet-reserveerders.

Assistentie nodig? Tijdig aanvragen!

Wanneer je assistentie nodig hebt, is het belangrijk dat je dit tijdig laat weten. Maak bij het boeken van je vlucht jouw wensen kenbaar aan de reisagent of aan de luchtvaartmaatschappij. De aanvraag dient uiterlijk tot 48 uur voor vertrek (of aankomst) te gebeuren.

Meldpunt op de luchthaven

Indien noodzakelijk word je door een van onze medewerkers opgehaald of weggebracht naar een aantal plaatsen op Eindhoven Airport. Deze plaats dien je bij aanmelden via info@eindhovenairport.nl aan te geven. Vermeld hierin je naam, vluchtnummer en de datum van vertrek. Je dient 2 uur voor vertrek van de betreffende vlucht aanwezig te zijn op de luchthaven.

Je kunt op of naar de volgende plaatsen opgehaald/weggebracht worden:

  • Parkeerplaats P1, dit zijn speciale parkeerplaatsen voor auto’s met invalide-ontheffing. Deze plaatsen zijn aangegeven met het internationale symbool voor gehandicapten. Dit zijn de eerste parkeerplaatsen aan je linkerzijde, te bereiken via de borden ‘aankomst en vertrek’. Als je het parkeerterrein oprijdt, kun je je via de intercom melden. Dit geldt alleen wanneer je bij je boeking heeft aangegeven opgehaald te willen worden.
  • Bushaltes, bij aankomst kun je je melden door contact op te nemen met de informatiebalie van Eindhoven Airport via het telefoonnummer 0900-9505.
  • Informatiebalie, in de vertrekhal van luchthaven Eindhoven Airport.

Rolstoelen

Indien nodig zijn rolstoelen beschikbaar voor gebruik op de luchthaven. Uiteraard kun je jouw eigen inklapbare rolstoel (zonder accu) kosteloos meenemen op uw reis. Wij adviseren om tijdig voor vertrek bij het reisbureau of luchtvaartmaatschappij aan te geven van deze faciliteiten gebruik wenst te maken. Ook vragen wij om tijdig in te checken in verband met het reisklaar maken van de rolstoel.

Terminalvoorzieningen

Door middel van verlaagde stoepranden, invalidenparkeerplaatsen en aangepaste toiletten is Eindhoven Airport goed toegankelijk voor invaliden en mindervaliden.

Bijzondere voorwaarden

Wij wijzen erop dat luchtvaartmaatschappijen soms bijzondere voorwaarden hanteren. Zo is het luchtvervoer van rolstoelen met natte accu’s doorgaans niet toegestaan (deze vallen onder gevaarlijke stoffen). Ook zijn er soms voorschriften voor de afmetingen van rolstoelen. Bij luchtvervoer van een rolstoel moeten deze ook tijdig, vaak uiterlijk 72 uur voor vertrek zijn aangemeld bij de luchtvaartmaatschappij. Laat je vooraf goed informeren door de reisagent of luchtvaartmaatschappij en raadpleeg hun websites.