Vliegen met kinderen

Reizen met het gezin is een mooie manier om samen herinneringen te creëren, maar het vergt ook wat extra voorbereiding en aandacht. Op deze pagina delen we tips om je vliegreis met kinderen zo soepel en stressvrij mogelijk te laten verlopen.

Kidscorner 1e etage

Speelruimte La Place

Vliegen met kinderen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het is nou eenmaal niet makkelijk voor jonge kinderen om urenlang stil te zitten in een krappe vliegtuigstoel. Toch zijn er wel trucjes om de kleintjes zoet te houden op de vlucht!

  • Maak ze enthousiast over het vliegen; Vertel de kinderen van tevoren al over de wonderen van het vliegen: met enthousiaste kinderen de lucht in gaan, scheelt de helft.

  • Bereid voldoende activiteiten voor; Een favoriet verhaaltje voorlezen, kleuren of stickers plakken zijn goede activiteiten om tijdens de vlucht te doen met je kinderen.

  • Neem kleine cadeautjes mee; Pak van tevoren wat kleine cadeautjes in en zet deze in als beloning wanneer de kinderen zich goed hebben gedragen.

  • Verzin een stickerspel; Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn: veel kinderen kunnen uren zoet zijn met stickers. Neem een boekje of een vel met stickers mee en geef ze iets waar ze het op kunnen plakken. Wat dacht je van een leeg waterflesje dat ze mogen versieren?

Reizen met kinderen vereist een zorgvuldige planning, vooral als het gaat om het bij zich hebben van de juiste documenten. Dit kan variëren van paspoorten en visa tot speciale toestemmingsformulieren als u alleen of met één ouder reist. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de specifieke eisen die gelden voor de landen die u bezoekt of doorheen reist.

Reizen met kinderen

Reisdocument voor kinderen

Alleen reizen met je kind? Dan heb je in verschillende situaties toestemming nodig. Ook heeft je kind een eigen reisdocument nodig.

Lees meer

Toestemmingsformulier

Reist er één ouder met een kind, dien je toestemming te krijgen van de achterblijvende ouder middels een toestemmingsformulier.

Lees meer