Privacystatement - security timeslot

Welke (persoons)gegevens verwerken wij?  Wij verwerken de volgende persoonsgegevens om de dienst Security Timeslot te kunnen aanbieden: 

 • E-mailadres; 

 • Aantal passagiers; 

 • Vluchtinformatie voor een boeking, w.o. vluchtbestemming, vluchtnummer, airline code (IATA), geplande vertrektijd; 

 • Datum en tijd van het gereserveerde tijdslot; 

 • Datum en tijd waarop de reservering is geplaatst; 

 • Status van de boeking; 

 • QR-code; 

 • Tijd en locatie van de QR-scan op de luchthaven; 

 • Status QR-code (gescand of niet) 

 • Geselecteerde taal (Nederlands of Engels via ingestelde browsertaal, JavaScript) 

 • Gegevens die automatisch om technische redenen worden verzameld wanneer je de boekingswebsite bezoekt. Denk daarbij aan gebruiksgegevens zoals het type en de versie van je browser, je besturingssysteem, de website vanwaar je op de boekingswebsite komt, de datum en het tijdstip van je toegang tot de website, je IP-adres, je internetprovider en andere, soortgelijke gegevens. 

Waarom verwerken wij jouw (persoons)gegevens?  Wij verwerken jouw persoonsgegevens zodat je gebruik kunt maken van de dienst Security Timeslot. Met deze service kan je een tijdslot reserveren voor een extra wachtrij voor de security controle, waardoor je langere wachttijden in de reguliere wachtrijen kunt vermijden.  

Op basis van welke grondslag verwerken wij jouw gegevens?  Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van de overeenkomst die je met ons sluit om een tijdslot te boeken. 

Tot slot gebruiken we de gegevens die automatisch om technische redenen worden verzameld wanneer je de boekingswebsite bezoekt om de website te verbeteren en je een zo goed mogelijke bezoekerservaring te bieden. Dat doen we op basis van het gerechtvaardigd belang van Eindhoven Airport. 

Hoelang bewaren wij jouw gegevens?  Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan 24 uur na afloop van het gereserveerde tijdslot. 

Met wie delen wij jouw gegevens?  Via Guide GmbH  Via Guide GmbH (“Via Guide”) verzorgt het online reserveringsplatform waarop je een tijdslot kunt reserveren voor de wachtrijen voor de security check. Via Guide verwerkt hierbij namens Eindhoven Airport jouw persoonsgegevens. Eindhoven Airport heeft met Via Guide een verwerkersovereenkomst gesloten. 

Service providers   Voor bepaalde technische gegevensverwerkingen wordt Via Guide bijgestaan door service providers die toegang krijgen tot jouw persoonsgegevens. Deze service providers zijn zorgvuldig geselecteerd. Zij zijn aan geheimhouding onderworpen en verwerken persoonsgegevens alleen in opdracht en volgens de instructies van Via Guide. Via Guide heeft deze service providers contractueel verboden om uw persoonsgegevens te gebruiken of openbaar te maken, anders dan voor het uitvoeren van de dienst Security Timeslot of het voldoen aan wettelijke vereisten. Deze service providers zijn verplicht om de privacy en veiligheid van uw persoonsgegevens op passende wijze te waarborgen. Via Guide heeft met deze service providers een verwerkersovereenkomst gesloten.